Last van een wespennest? Vervelend maar met de volgende tips kun je een wespennest effectief bestrijden.

Volg de volgende tips om zelf een wespennest te bestrijden

1. Doe een allergietest

Wees er eerst zeker van dat u niet allergisch bent voor een wespensteek. Doe daarom een allergietest bij uw huisarts. Blijkt het dat u wel allergisch bent? Dan weet u ook gelijk dat u zelf geen wespennest moet gaan bestrijden. Ben je niet allergisch? Volg dan de volgende tips als u zelf het wespennest wilt verwijderen.

2. Bel een professionele wespenbestrijder

Vaak kunt u het bestrijden van een wespennest het beste overlaten aan een professionele wespenbestrijder. Als een wespennest zich in een muur, in een heg, op zolder, of zich onder dakpannen bevindt, dan heeft u hulp nodig van een professional.

3. Overweeg om het nest met rust te laten

Is het wespennest erg ver van uw huis verwijderd? Dan kunt u overwegen om het wespennest met rust te laten, vooral als de wespen tot een minder agressieve wespensoort behoort.

4. Draag goed beschermende kleding

Het is erg belangrijk dat u goed beschermende kleding draagt als u probeert een wespennest te verwijderen. Dit is om te voorkomen dat u wordt gestoken. Al bent u niet allergisch, een wespensteek kan erg pijnlijk zijn en daarom is het dragen van beschermende kleding essentieel.

Wespenspray, gebruik het veilig

Besluit u om een wespennest zelf te verwijderen met een wespenspray? Doe dit dan altijd op een veilige manier.

  1. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren niet in de buurt zijn.
  2. Zorg ervoor dat het wespennest is afgezet.
  3. Ruim de dode wespen onder het bestreden wespennest op. De wespen hebben giftige wespenspray op zich en dit is giftig voor andere dieren.
  4. Lees de instructies op de wespenspray eerst erg goed door en neem deze instructies ook serieus.

 Een ander belangrijk aspect voor het bestrijden van een wespennest is de cruciale rol van een wespenkoningin.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.