Op het moment dat je de trotse eigenaar wordt van een prachtige zeilboot spreekt het voor zich dat je, je bijzonder goed bewust zal zijn van de waarde die daaraan verbonden is. Dit zal er in de praktijk ongetwijfeld eveneens voor zorgen dat je deze waarde graag zal willen laten dekken. Dat is perfect mogelijk door ervoor te kiezen om een zogenaamde zeilbootverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering afsluiten heeft als gevolg dat je niet langer volledig zelf moet opdraaien voor mogelijke schade waarmee je wordt geconfronteerd als gevolg van varen met je zeilboot. In ieder geval, ben jij ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een dergelijke verzekering? Dan is het doornemen van de informatie die je hieronder terug kan vinden zeker als een must te omschrijven.

Bestaat er een verplichting voor de zeilbootverzekering?

Er is in de praktijk geen sprake van een wettelijke verplichting voor wat het afsluiten van een verzekering voor een zeilboot betreft. Dat is althans hier in Nederland niet het geval. Voor ontzettend veel mensen die eigenaar zijn van een zeilboot geldt uiteraard dat ze daar niet alleen maar mee varen hier in Nederland, maar ook in het buitenland. In het bijzonder enkele Zuid-Europese landen zijn wat dit betreft razend populair. Dit niet in het minst tijdens de zomermaanden. Indien jij ook van plan bent om richting een land als bijvoorbeeld Spanje, Griekenland of Kroatië te trekken moet je er wel rekening mee houden dat er hier wel sprake is van een verplichting voor wat het afsluiten van een zeilbootverzekering betreft.

Wat is de goedkoopste zeilbootverzekering?

Veruit de goedkoopste zeilbootverzekering die op de markt is terug te vinden is de zogenaamde WA-verzekering. Ondanks het feit dat deze verzekering een zeer lage verzekeringspremie kent moet het gezegd dat veel mensen er toch niet echt fan van zijn. Dat heeft alles (of toch zeer veel) te maken met het feit dat er bij deze verzekering geen sprake is van een dekking voor schade die je eigen zeilboot oploopt. De enige schade die wordt gedekt is dan ook deze die met jouw zeilboot wordt aangericht aan de boot van derden. Dit zorgt ervoor dat deze verzekering voor een zeilboot eigenlijk lang niet voor iedereen de meest interessante keuze is, integendeel.

Wat is voor jou de meest interessante keuze?

De zeilbootverzekering is zoals de informatie hierboven al duidelijk heeft gemaakt af te sluiten in tal van verschillende vormen. Dit zorgt ervoor dat je als mogelijke verzekeringnemer jezelf altijd de vraag moet stellen welke van de verschillende mogelijkheden voor jou nu echt het interessantst is. Wat dit betreft zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  1. Welke waarde heeft de zeilboot waar je eigenaar van bent?
  2. Hoe vaak ga je varen met je zeilboot?
  3. In welke landen ben je van plan om te gaan varen?
  4. Hoeveel budget heb je beschikbaar voor je zeilbootverzekering?

Hou je rekening met de vier niet onbelangrijke aandachtspunten zoals hierboven opgesomd voor jouw bootverzekering? Dan zal je in ieder geval binnen de kortst mogelijke keren de voor jou meest interessante verzekering voor jouw zeilboot af kunnen sluiten. Vergeet zeker ook niet om een vergelijking uit te voeren tussen de diverse verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Ook dat is immers niet onbelangrijk.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.