Wil jij graag je steentje bijdragen aan het verduurzamen van de wereld? Dan zul je vast je gedachten hebben over de huidige maatschappij waarin we leven, waarin alles vooral snel, snel moet. Ook op eetgebied geldt dit al. Kijk maar eens naar de vele restaurants en cateringbedrijven die jou snel een (on)gezonde maaltijd komen bezorgen die verpakt is in plastic (met de auto). Als jij hiervan gruwelt en graag op een duurzame manier eten wilt bestellen, dien je op onderstaande punten te letten.

Manier van eten bezorgen

Op welke manier je eten wordt bezorgd is uiteraard van belang om deels te bepalen of je je eten op een duurzame manier wordt gemaakt en bezorgd. Wordt jouw maaltijd met een fiets of elektrische scooter of step bezorgd, dan is dat zeker het geval. Is jouw maaltijd heel snel bezorgd met een auto, dan geniet je waarschijnlijk van een heerlijk warme hap, maar is jouw eten zeker niet op een duurzame manier bezorgd. Als je dit wilt voorkomen, kun je het eten zelf met de fiets gaan halen. Bij een lunch bestellen in Amstelveen kun je gewoon de elektrische auto gebruiken als dat te ver is. 

Verpakkingsmateriaal

Als eerste denk je dan waarschijnlijk aan de patat met snacks van de snackbar. Elke snack wordt geleverd in een apart plastic bakje. Voor de sauzen en de patat heb je vaak ook nog eens allerlei losse bakjes en zakjes, vaak gemaakt van plastic. Tegenwoordig merk je dat veel snackbars overstappen op kartonnen verpakkingen of duurzame bamboe verpakkingen. Als ze de maaltijd vervolgens ook nog eens verpakken in een herbruikbare of papieren tasje, doen ze het helemaal goed en kun je er zeker van zijn dat je op een duurzame manier eten hebt besteld. 

Toekomst

(online) eten bestellen zal alleen maar toenemen. In onze drukke levens hebben we graag meer tijd voor leuke dingen, in plaats van tijd kwijt te zijn aan het bereiden van een (gezonde) maaltijd in de keuken. Dat kunnen we dus niet tegenhouden. Echter, de manier waarop de maaltijd wordt gemaakt en bezorgd, kunnen we wel veranderen. Spreek restaurants aan op hun verpakkingsmateriaal of stel alternatieven voor. Je zult merken dat de meeste restaurants hier zeker wel voor open staan. Ook als je je maaltijd besteld via Lunch.nl is het belangrijk om erop te letten hoe je maaltijd wordt verpakt en bezorgd. 

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.