Wil je duurzamer naar je werk reizen, maar is het op een gewone fiets nét iets te ver? Kies dan voor de elektrische fiets! Met een elektrische fiets ben je binnen een mum van tijd op je werk terwijl je ook nog eens goed bezig bent voor het milieu, je lichaam en je portemonnee. In deze blog hebben we alle voordelen van met een elektrische fiets naar het werk gaan op een rijtje gezet. 

Goed voor het milieu

Hoewel een elektrische fiets geen uitlaatgassen uitstoot, komt bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu wel CO2-uitstoot vrij. Echter is dit een stuk minder in vergelijking met een auto. Met een elektrische fiets stoot je per kilometer tot wel ruim 25 keer minder CO2 uit dan met een elektrische auto en zelfs 60 keer minder dan met een benzineauto! Dat scheelt dus behoorlijk wat. Dit maakt een elektrische fiets een stuk duurzamer vervoermiddel. 

In beweging blijven 

Ten tweede is het natuurlijk heel gezond om op de fiets naar het werk te gaan. Hierdoor begin je de dag meteen goed door lekker te bewegen waardoor je fris en wakker op het werk aankomt. Bovendien is het na een hele dag achter een computer zitten ook een goede manier om je lichaam weer wat beweging te geven en je hoofd leeg te maken. Hierdoor is het ook niet meer nodig om na een lange dag werken ‘s avonds nog naar de sportschool te gaan, want je hebt je beweging al gehad! Mocht het weer toch eens tegenzitten door bijvoorbeeld hard te waaien, dan heeft een elektrische fiets als voordeel dat je de trapondersteuning wat hoger kan zetten. Hierdoor kan je zonder moeite fietsen en kom je dus niet bezweet op het werk aan!

Tijdbesparend

Hoewel je er misschien iets langer over doet dan met de auto, weet je met een fiets van tevoren in ieder geval wel precies hoe lang de reis duurt. Zo hoef je geen rekening te houden met eventuele files zoals met de auto. Ook al is het spitsuur, met een elektrische fiets rijdt je zo iedereen voorbij! Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met eventuele vertragingen of stakingen zoals met het openbaar vervoer. 

Kostenbesparend 

Als laatste is een elektrische fiets natuurlijk een stuk goedkoper dan een auto. Bekijk bijvoorbeeld eens het brede aanbod aan elektrische fietsen van Matrabike, waar veel goedkope opties tussen zitten. Daarnaast bespaar je met een fiets ook de parkeerkosten die je voor een auto vaak moet betalen. Ook vergeleken met het openbaar vervoer kan een elektrische fiets op lange termijn goedkoper uitpakken. Hoewel het voor een enkele reis misschien goedkoop lijkt, kunnen de kosten voor een trein of buskaartje al snel oplopen als je er elke dag een moet kopen.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.