Allereerst: wat is een videofoon? Niet veel mensen zullen dit woord kennen, dus een uitleg is natuurlijk wel handig. Een videofoon is eigenlijk een oud concept voor een modern stukje technologie. Tegenwoordig hebben we de mobiele telefoon waarmee we alles doen: appen, bellen, video’s maken en versturen. Maar vroeger ging het maken van video’s en die naar elkaar versturen via een videofoon. Sommige oude appartementen hebben nog een videofoon, maar dit zie je ook niet veel meer. Een bticino videofoon is een voorbeeld van een merk die nog videofoons verkoopt, want dit nummer daalt snel.

Het verschil tussen moderne telefoons en een videofoon

Een videofoon is dus een telefoon met een klein beeldscherm waarbij je de persoon aan de andere kant zowel kan zien als horen. Dit is makkelijk voor beide partijen, want als je bijvoorbeeld aanbelt bij iemand en die persoon wil weten wie er voor de deur staat, kan je dit gemakkelijk zien door een videofoon. Een moderne telefoon is dan niet handig. Een videofoon is direct, en vaak bedoeld om een pand beter te beveiligen. Ook is er meer privacy aan verbonden. Het is minder persoonlijk dan een mobiele telefoon waar de ander je telefoonnummer weet.

Waar kan je een videofoon verkrijgen?

Omdat videofoons dus niet heel bekend meer zijn in de hedendaagse maatschappij, wordt de markt voor videofoons ook steeds kleiner. Zoals eerder benoemd komt het vooral voor in oude appartements als beveiligings- of oproepsysteem, of kan je het zelf aanschaffen met moderne varianten erop zoals Ring. Er zijn genoeg opties waar je aan kan denken als je je huis wil beschermen of als je leuke video’s naar je vrienden of vriendinnen wil sturen. Videofoons zijn namelijk niet alleen in een formele sfeer als beveiliging geschikt. Ze kunnen ook goed gebruikt worden als leuk ‘speelgoed’ om video’s naar elkaar te sturen. De huidige jongere generaties vinden vooral oude manieren om nostalgie te (her)beleven (bijvoorbeeld met een flip phone) en een videofoon is een mooie manier om dat te doen. Je hebt geen last van andere meldingen waardoor je afgeleid kan raken. Hiermee ben je ‘in the moment’ en kan je volop genieten van de plezier die je beleeft met je vrienden!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.