Ben jij erg bezig met het creëren van een duurzamere wereld met minder belasting op het milieu en zet je je elke dag in om de wereld een stukje duurzamer en mooier te maken? Dan ben je waarschijnlijk ook erg benieuwd naar duurzame schoenenmerken. Hieronder 5 duurzame schoenenmerken op een rijtje, zodat je met een gerust hart een keuze kunt maken uit een duurzaam schoenenmerk. 

Komrads

Dit merk staat bekend om het gebruik van appelleer bij het ontwerpen en fabriceren van schoenen. Zij kiezen hiervoor ook altijd voor gerecycled materiaal, wat een lage impact heeft op het milieu. Voor de veters geven zij de voorkeur aan veters uit gerecycled plastic en bij de zool gebruiken ze graag gebruikte autobanden. Zo kunnen de materialen op een gemakkelijke manier hergebruikt worden.

Veja

Het Franse schoenenmerk Veja houdt ervan om schoenen te vervaardigen uit plantaardig gelooid leer, biologisch katoen en Fairtrade rubberdelen. Zij brengen diverse soorten sneakers op de markt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Een brede reeks dus. Hoe leuk is dat?!

Vans

Bijna iedereen kent de van oorsprong Vans skateschoenen wel. Inmiddels fabriceert Vans vele soorten schoenen, maar blijven de klassiekers het goed doen in de collectie. Vans maakt al heel lang schoenen van materialen die op een verantwoorde en duurzame wijze zijn geproduceerd. Vans werkt ook samen met diverse organisaties op het gebied van milieu om zo continu te kunnen bekijken of ze nog steeds op de juiste manier hun schoenen fabriceren.

Raramuri

Meer dan driekwart van de linten en sandalen van Raramuri zijn veganistisch. Dit schoenenmerk werkt graag met jute, lijm op waterbasis en vegan leder. Ook de materialen waar de schoenen in zijn verpakt zijn van gerecycled materiaal, net als dat de inktsoorten die ze op de schoenen gebruiken, plantaardig zijn. Raramuri doet er alles aan om duurzaam te produceren en ziet er dan ook streng op toe dat ook goede en optimale arbeidsomstandigheden op de juiste manier worden toegepast. Je kunt dus met een gerust hart schoenen van Raramuri kopen als je volledig duurzame schoenen wilt dragen. 

Ria Menorca

Deze schoenen worden handgemaakt in Spanje. Door gebruikte autobanden te gebruiken voor de zool en leer voor de rest van de schoenen, is ook Ria Menorca hard op weg om volledig duurzaam te gaan werken in Spanje. Zij streven ernaar om schoenen te maken die vervaardigd zijn uit 100% gerecycled materiaal.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.