In de wereld van duurzaam wonen en energie-efficiëntie wordt dakrenovatie met zonnepanelen steeds populairder. Niet alleen draagt het bij aan een groenere levensstijl, maar het biedt ook diverse voordelen voor zowel het milieu als de eigenaar van de woning. Een dakrenovatie is een goed moment om zonnepanelen te laten plaatsen. Je wekt energie op en combineert de werkzaamheden waardoor je goedkoper uit bent. In deze blog lees je de voordelen van een dakrenovatie met zonnepanelen.

De voordelen dakrenovatie met zonnepanelen

Er zitten een aantal voordelen aan een dakrenovatie met zonnepanelen. Een van de voordelen is de langere levensduur van je dak. Door zonnepanelen op je dak te leggen verleng je namelijk de levensduur van het dak. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor je energierekening. Lees hieronder welke voordelen er nog meer bij komen kijken.

Milieuvriendelijke dakrenovatie

Dakrenovatie met zonnepanelen is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het milieu. Door gebruik te maken van zonne-energie verminder je de uitstoot van schadelijke gassen en draag je bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan.

Verlengde levensduur van het dak

Zonnepanelen fungeren als een beschermende laag over je dak, waardoor de levensduur van het dak zelf wordt verlengd. Ze dienen als een barrière tegen weersinvloeden, zoals regen, hagel en UV-straling, wat resulteert in minder slijtage van het dak en verminderde onderhoudskosten op de lange termijn.

Zelfvoorzienend leven

Dakrenovatie met zonnepanelen geeft je de mogelijkheid om zelfvoorzienend te leven wat betreft elektriciteitsbehoefte. Op zonnige dagen wek je mogelijk meer energie op dan je verbruikt, waardoor je kunt profiteren van teruglevering aan het elektriciteitsnet en in sommige gevallen zelfs geld kunt verdienen.

Besparen kosten dakrenovatie

Door je dakrenovatie te combineren met het plaatsen van zonnepanelen bespaar je ook nog eens op de kostprijs van de renovatie. De dakdekkers combineren in dit geval de renovatie met het leggen van panelen. 

Kosten dakrenovatie met zonnepanelen

Het combineren van een dakrenovatie met zonnepanelen is een slimme keuze, maar wat kost het eigenlijk? Hieronder vind je een handig overzicht van de kosten voor verschillende zonnepanelen systemen waar je uit kunt kiezen.

 

Zonnepanelen systeem Kosten
Traditioneel zonnepanelen systeem (opbouw) €4.500,- tot €6.500, (9 panelen)
Geïntegreerde zonnepanelen €7.300,- (9 panelen)
Zonnedakpannen €13.500,- (500 zonnedakpannen)

 

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.