Kunstplanten, een familie van producten die al jaren gewaardeerd wordt door ontwerpers en binnenhuisarchitecten, zijn niet alleen duurzaam maar ook stijlvol. Het mooiste is dat de selectie kunstplanten de laatste jaren exponentieel is gegroeid en een verscheidenheid aan materialen en stijlen omvat die passen bij elke smaak en elk budget.

De vijf meest voorkomende mythes over kunstplanten

#1: Kunst planten zijn onnatuurlijk. Kunst planten sterven niet af of sterven een langzame, natuurlijke dood na verloop van tijd die een natuurlijk gegroeide plant nabootst. Ze blijven jarenlang mooi en “levend” omdat ze gemaakt zijn van synthetische materialen die ontworpen zijn om er net zo uit te zien als de echte!

#2: Kunst planten zijn duur. Hoewel het waar is dat er een grote verscheidenheid aan kunst planten is om uit te kiezen, zullen de kosten van individuele kunst planten variëren, afhankelijk van de gebruikte materialen en de grootte van de plant. Maar als je er eenmaal een in huis hebt, bespaar je elke maand geld omdat je ze geen water hoeft te geven!

#3: Kunst planten hebben geen water nodig. In tegenstelling tot een echte plant heeft een kunstplant geen water nodig om gezond te blijven en er fris uit te zien.

#4: Kunst planten zijn allemaal van polyester of plastic. Hoewel er zeker een ongelooflijke selectie van kunst planten gemaakt van plastic is, zijn sommige fabrikanten onlangs begonnen met het maken van prachtige zijdeachtige kunst planten die er 100% natuurlijk uitzien!

#5: Sommige mensen denken dat ze het verschil tussen echte en nep planten alleen op de tast kunnen zien. De waarheid is dat het voor de gemiddelde persoon bijna onmogelijk is om synthetische materialen te herkennen door ze alleen maar aan te raken – daar is een getraind oog voor nodig zoals dat van textiel deskundigen die elke dag met stoffen werken. En moderne productietechnieken betekenen dat veel kunstmatige producten meer aanvoelen als hun biologische tegenhangers dan ooit tevoren!

Waarom je zou overwegen om voor kunst planten te kiezen

De eerste reden om voor kunst planten te kiezen is dat ze 100% milieuvriendelijk zijn. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Veel van de kunst planten zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals rijstkaf, cellulose vezels, rietjes, bamboe vezels. Dit betekent dat ze geen invloed hebben op het milieu op welke manier dan ook. Deze kunst planten laten ook de lucht om hen heen circuleren in tegenstelling tot veel echte planten die schimmel of meeldauw problemen kunnen veroorzaken.

De tweede reden waarom je kunst planten zou moeten kopen is omdat ze geen water nodig hebben om levendig te blijven en er fris uit te zien voor jaren en jaren. Kijk dus vandaag nog of er een kunst plant voor jou tussen zit!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.