Duurzaamheid is de trend van de afgelopen tijd en niet alleen binnen bedrijven of de kledingbranche, maar ook binnen de uitvaartsector is er veel vraag naar een duurzame uitvaart. Maar hoe verzorg je een duurzame uitvaart? Wat zijn de mogelijkheden voor een duurzame uitvaart? En welke aspecten kunnen zorgen voor een duurzame uitvaart? Hieronder geven wij graag tips en advies voor een duurzame uitvaart.

Gebruik van duurzame materialen

Voor het fabriceren van de kist zijn er uiteraard mogelijkheden om deze te fabriceren met duurzame materialen zoals het soort hout of gerecycled materiaal wat gebruikt wordt en eventueel na een langere periode langzaam en duurzaam opgenomen wordt door de natuur.

Losse bloemen

Vroeger werd er altijd gebruik gemaakt van bloemstukken of boeketten met verschillende bloemen om afscheid te nemen van de overledene. Echter kent elke bloem en kleur een bepaald symbolische betekenis, waardoor het een mooiere betekenis heeft als iedereen een bloem naar keuze uitzoekt die hij of zij vond passen bij het karakter van de overledene of hier een mooie herinnering aan heeft.

Duurzaam rouwboeket

Bij een rouwboeket wordt er vaak nog steeds gekozen voor echte bloemen. Al stijgt de vraag naar kunstbloemen in het kader van duurzaamheid rondom een uitvaart wel. Deze kunstbloemen worden vaak na de uitvaart bij het graf gelegd. Ook kan er in het kader van duurzaamheid gekozen worden voor echte bloemen die na de uitvaart bij een centrale plek worden neergelegd. Ook rouwkransen kunnen zo worden gecreëerd. 

Duurzame kleding

Een overledene kan ook graag als wens hebben om te worden begraven of gecremeerd in duurzame kleding die langzaam opgenomen zal worden door de natuur. Bij een crematie zullen sommige stoffen zorgen voor meer uitstoot dan duurzaam geproduceerde kleding. Zeker een punt om over na te denken als de overledene veel waarde hechtte aan duurzaam leven.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.