Over ons

Je hoort er steeds meer over: duurzaamheid. Eet minder vlees! Let op het milieu! Ga zo maar door. Het is ook van belang dat we wat duurzamer gaan leven, al zijn we ons er al heel bewust van. Duurzaamheid houdt in dat mens, milieu en economie in balans zijn met elkaar. Dit zodat deze wereld, waarin wij nu leven, ook voor latere generaties kan blijven bestaan.

Wanneer er een campagne wordt gestart over duurzaamheid, of je wordt er door iemand op gewezen, denken veel mensen: ‘Ja, maar hoe doe ik dat dan? Hoe begin ik?’ En ja, groot gelijk dat je zo denkt. Ook de mensen die jou daar nu op wijzen, hebben erover na moeten denken. We weten dat het ontzettend moeilijk is om te beginnen, gewoonweg omdat je niet weet waar je moet beginnen! Bovendien: duurzaam leven kan op zoveel verschillende manieren. Van het isoleren van je huis, naar duurzaam eten. Dus ja, wat ga jij dan doen? En wat als je het anders aan wilt pakken dan de cliché adviezen?

Op deze site willen we je inspireren om er mee te kunnen beginnen. Niks moet, alles mag. Alle kleine beetjes helpen. En omdat het een beslissing voor jezelf is, geven wij alleen de inspiratie, jij mag weten wat je er mee doet. Mocht je nou zelf ook mooie ideeën hebben om duurzaam te leven, laat het ons weten! Wij zijn heel blij met een beetje hulp.