Een gezellige hapje eten er lekker op uitgaan, een leuke activiteit die vele mensen ondernemen. Maar in een tijd waar er kritisch gekeken wordt naar duurzaamheid is het dan mogelijk om duurzaam bezig te zijn? Vele restaurants halen hun ingrediënten buiten de regio. Om deze ingrediënten over te brengen wordt er veel energie gebruikt. Hierbij kun je denken aan de c02 uitstoot van zowel het vervoer als het produceren van deze ingrediënten. Gelukkig zijn er alternatieven die wij in deze post behandelen, zodat jij lekker ecologisch uit eten kan gaan! 😊

1. The Green House

The Green House is een circulair restaurant waar chefs lekkere gerechten bereiden met ingrediënten uit de regio en hun eigen urban farm. Doordat de ingrediënten uit hun eigen urban farm of uit de regio komen dan betekent dat dit beter is voor het milieu! De c02 uitstoot die normaal ontstaat bij het vervoer, is nu stukken lager! Om papier verspilling tegen te gaan, kun je bij dit restaurant alleen betalen met de pin of een creditcard.

2. Eetcafé De Voogd

Eetcafé De Voogd, is een eetcafé gevestigd in Sassenheim. Zij gebruiken zelf geen plastic rietjes en hebben servetjes en bestelzakjes die biologisch afbreekbaar zijn. Oók bieden zjhier een bio koffie, thee ijs en fris aan. Als je op de meatless Mondays langskomt krijg je ook nog eens korting op hun vegaschotels!

3. InStock Restaurants

De Restaurants van Instock proberen voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart te brengen. Zij doen dit door onverkochte producten op te halen bij de plaatselijke supermarkten en andere producenten. Je kan hierbij denken aan groente en fruit wat niet geschikt is voor de verkoop, omdat ze er niet “perfect” uitzien. Door het gebruiken van niet “perfect” eruitziende ingrediënten gaat deze keten tegen voedselverspilling. De Instock restaurants bevinden zich in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Hou er wel rekening mee dat de gerechten verschillen per locatie, omdat de chefs er hun eigen draai aan geven.

4. Broei

Broei werkt zoveel mogelijk met lokale en kleinschalige boeren, brouwers, branders en telers. De drankjes die ze serveren zijn van zoveel mogelijk direct trade, lokaal of van kleinere ondernemers. Als ze de juiste ingrediënten niet kunnen vinden, dan duiken ze de natuur in om die zelf te sprokkelen. Met andere woorden dit restaurant is een goed voorbeeld van een ecologisch restaurant. Het restaurant van Broei bevindt zich in Utrecht.

Als jij zelf niet uit eten wilt gaan, kun je ook zelf wat lekkers koken. Wil jij graag duurzame gerechten bereiden voor jezelf of je gezin, maar heb je geen idee wat er komt kijken bij duurzaam voedsel? Op onze website vindt je een artikel rondom duurzaam eten waar er gekeken wordt naar welke factoren
er allemaal zijn rondom duurzaam eten.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.