Ben jij er zeker van dat je een inductie kookplaat kopen gaat dan zijn er een aantal dingen waar je even extra op moet letten bij jouw aankoop. Je wilt natuurlijk niet dat je een verkeerde keuze maakt. Hoe frustrerend zou het zijn als die er na een half jaar mee ophoudt? Of als je erachter komt dat je een andere aansluiting nodig blijkt te hebben in plaats van een stopcontact en daar niets vanaf wist? Precies, daar zit niemand op te wachten. Vandaar dat in dit artikel wat tips volgen om op te letten bij een inductie kookplaat kopen.

Het aantal fasen

Iets wat je tegen zult komen in jouw zoektocht naar een elektrische kookplaat is dat er kookplaten met verschillende fasen bestaan. Zo kan de fase 1 kookplaat wel op een normaal stopcontact worden aangesloten maar zijn kookplaten met meerdere fasen gebonden aan een speciale aansluiting zoals een perilex aansluiting. Ga je een inductie kookplaat kopen is dat dus iets waar je zeker op moet letten. Als je wat uitgebreider kookt is het verstandig om te gaan voor een kookplaat met meerdere fasen. Dan kun je gemakkelijk meerdere dingen tegelijk doen en dat werkt wel zo efficiënt, gemakkelijk en snel.

Bij inductiekookplaat kopen horen ook speciale pannen

Het is niet zo dat je direct klaar bent met inductie kookplaat installeren als je de kookplaat hebt geïnstalleerd. Je hebt namelijk ook een speciale pannenset nodig met pannen die goed magnetiseerbaar zijn en daardoor makkelijk contact kunnen maken met de inductie kookplaat. Niet is frustrerender dan niet goed werkende pannen dus bespaar jezelf de irritatie en investeer in pannen die speciaal gemaakt zijn om te gebruiken op een inductie kookplaat. Als je die in huis hebt gehaald dan ben je helemaal klaar om lekker te gaan kokkerellen. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.