Tijd voor een nieuwe cv-ketel? Wij geven tips

Heb je op dit moment een verouderd of inefficiënt systeem thuis en is deze aan vervanging? Of is je cv-ketel echt kapot? Dan is het tijd om een nieuwe cv-ketel thuis te laten plaatsen. Wat je reden ook is voor een nieuwe cv-ketel, kijk snel op deze pagina voor meer informatie over de belangrijkste zaken voor je aankoop.

Duurzaamheid van de ketel

Is je ketel meer dan 10 jaar oud? Een nieuwe cv ketel kopen kost geld, maar kan een hoop geld en energie besparen. Een nieuwe cv-ketel gebruikt minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Door je ketel te vervangen door een efficiënter model zorg je dus dat het milieu minder wordt belast. Je bespaart dus uiteindelijke geld en energie. Een win-winsituatie!

Ook kun je kiezen voor een nieuwe vorm van verwarming, zonder aardgas. Dan kies je voor een elektrische ketel of een warmtepomp. Je kunt al een begin mee maken door je nieuwe hr-ketel te combineren met een warmtepomp op elektriciteit. Deze combinatie heet hybride warmtepomp. Door een forse subsidie is deze combinatie nu nog aantrekkelijker!

Belangrijkste factoren bij de aankoop van een cv-ketel

Er zijn veel verschillende cv-ketels op de markt. Welke cv-ketel moet je dan kopen? Dat is afhankelijk van jouw woonsituatie en wensen. Houd rekening met de volgende zaken:

  • De CW-waarde (dit omvat zaken als efficiency, wachttijd, consistentie in temperatuur en rendement).
  • De grootte van de te verwarmen ruimte
  • Het gebruik (wilt u op meerdere plaatsen in huis over gelijktijdig over warm water kunnen beschikken)
  • Het type woning en de mate van isolatie

Maak heldere afspraken

Ga je over tot de aankoop van een cv-ketel, dan is het van belang om heldere afspraken te maken met de installateur. Vraag altijd naar: de bijkomend kosten, voorrijdkosten en het inregelen van de thermostaat. Daarnaast is het ook goed om te weten of het onderhoud van de ketel bij de prijs is inbegrepen. En zo ja, hoeveel onderhoud? Eén van de beste bespaartips is dus om van tevoren goed te weten waar u voor betaalt.

Krap bij kas?

Een nieuwe cv ketel is een erg grote investering. Het kan dat u zo’n groot bedrag niet kan veroorloven. Gelukkig is er een oplossing. Huur een cv-ketel. Voor een vast bedrag per maand heb je dan toch een goede cv-ketel en kom je niet in de kou te staan. Uiteindelijk ben je wel iets duurder uit, maar er zitten ook voordelen aan. Zo zit onderhoud vaak bij de prijs inbegrepen.

Je huis nog duurzamer maken? Lees hier hoe je dat kan doen. 

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.