Nu alles weer open is, was het eerste wat ik deed een bezoek brengen aan mijn plaatselijke museum. De laatste keer dat ik er was, hadden ze een grote tentoonstelling over het oude Rome die ik heel graag gezien heb. Het oude Rome stond bekend om zijn liefde voor kunst en architectuur en de technologie en esthetiek van zijn cultuur. Tegenwoordig is beeldende kunst online kopen erg populair, veel makkelijker dan een retourtje Rome! De artefacten, standbeelden en artefacten die ik bezocht waren gewoon een andere vorm van kunst.

Het oude Rome was vernieuwend

Ze waren zeer indrukwekkend en op sommige gebieden verbijsterend. Hier is een voorbeeld: Het beeldhouwwerk hierboven wordt het Tapijt van Italië genoemd en het werd in Florence gevonden tijdens de opgravingen voor de bouw van de Ponte Vecchio, een perfect ideeën jubilieum collega natuurlijk. Het is gemaakt van stukken gedroogd katoen en ziet eruit als de skyline van een Italiaanse stad. Er was veel zoekwerk voor nodig om de details in de lucht te vinden.

Je kunt het symbool van een adelaar en een keizer bovenaan zien, een piramide in het midden, en de kronkelige straatjes die naar het centrale plein leiden. Het is een prachtig kunstwerk en tevens het bewijs dat technologie ook kunst kan zijn.Het bijzonderen aan dit is dat het beeld van brons is gemaakt. Tegenwoordig worden moderne bronzen beelden bestellen als de norm gezien. Het andere fascinerende aan mijn rondleiding door het museum was het zien van alle artefacten uit het oude Griekenland.

Allerlei materialen komen van pas

Deze waren voornamelijk gemaakt van goud, brons, aardewerk, harnassen en wapens. Het meest interessante voorwerp voor mij was het mythologische harnas van de Titaan Atlas. Dit was eigenlijk gemaakt van mammoet slagtanden en staal dat iets weg heeft van een buitenaards gezichtspartner.

Het werd gemaakt voor Hercules en het is gemakkelijk te zien waarom het er zo ruw uitziet. Het weegt een paar ton en werd gemaakt voordat de mens metaal had ontmoet. Toch was het indrukwekkend, en ik heb er verschillende foto’s van genomen.

Deze laat zien hoe ruw hij is. Ik raad je aan het museum te bezoeken als je ooit in Italië bent, of als je een geschiedenisfanaat bent of geïnteresseerd in kunst. De tijd die ik daar heb doorgebracht heeft me alleen maar geprikkeld om verder te gaan, en ik kijk er naar uit om nog meer plaatsen te zien. Ik ben begonnen met het lezen van een boek genaamd La Revoluzione Romagnola van Andre Vltchek en ik vind het tot nu toe geweldig. Hij schrijft met zo’n uniek perspectief en dat is erg verfrissend voor mij om te lezen. Hij concentreert zich op de boeren, intellectuelen en politiek links, maar het is interessant en ik hoef niet de losse flodders in te vullen over de mentaliteit van elk van hen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.