Tijdens de corona pandemie is het gebruikelijk te worden om thuis te werken. Dit om te voorkomen dat er corona besmettingen tot stand komen tijdens het werk. Echter, nu het weer mag om op het kantoor te werken, komt het alsnog erg veel voor dat mensen thuiswerken. Dit heeft voor de meesten voornamelijk te maken met dat het prettiger werkt en er minder tijd verloren gaat. Waar mensen meestal niet bij stil staan is dat het ook beter is voor het milieu.

Je hoeft niet naar het kantoor te reizen

De voornamelijkste reden waarom het minder slecht is voor het milieu om thuis te werken, is omdat je niet naar het werk toe hoeft te reizen. Als je dit normaal gesproken elke dag met de auto doet, dan scheelt dit behoorlijk in de CO2 uitstoot. Naast dat het niet reizen naar het werk gunstig is voor het milieu, is het in veel gevallen ook beter voor de portemonnee.

Geen afspraken buiten de deur

Naast dat je niet naar het kantoor hoeft te reizen, hebben de meesten het afgelopen anderhalf jaar ook een stuk minder afspraken op locatie gehad. Net als bij het niet naar het kantoor reizen, heeft ook dit een positief effect op de CO2-uitstoot.

Thuiswerken heeft ook negatieve effecten

Ondanks dat men minder vaak gebruik maakt van de auto, draait de computer wel op volle toeren. Vooral online meetings slurpen energie en dat is dan weer slechter voor het milieu. Daarnaast staan er gedurende dag thuis veel machines aan en is het prettig als het tijdens werktijd warm is thuis. Er wordt dus minder benzine/diesel gebruikt, maar wel meer gas en elektriciteit.

Thuiswerken nog milieuvriendelijker maken

Om thuiswerken nog milieuvriendelijker te maken, kun je verschillende stappen nemen. Allereerst kan je je best doen om ervoor te zorgen dat het thuis niet te warm wordt in de zomer en airco continu aan hoeft te staan. Een manier om de belasting op het milieu daardoor minder heftig te laten zijn, is door zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt daarmee tijdens dagen met veel zonuren volledig zelfvoorzienend zijn. Naast dat het in de winter erg warm kan zijn, wordt het ‘s winters al snel koud. Om ervoor te zorgen dat je niet het volledige huis warm hoeft te stoken, kun je ervoor kiezen om tijdens de werkdag in één kamer te verblijven. Je kunt vervolgens de verwarming in die kamer aanzetten en de deur goed sluiten. Zo blijft de warmte in die kamer en voorkom je dat de warmte ontsnapt.

Zo maak je thuiswerken prettiger

Naast dat je thuiswerken milieuvriendelijker kunt maken, is het mogelijk om het prettiger te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Een manier om dit te doen, is door gebruik te maken van een remote desktop. Met een remote desktop kun je sneller werken en loop je tijdens werk tegen minder complicaties aan. Bovendien is het niet duur en kun je het meestal zelf een aantal maanden gratis uitproberen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.