Er zijn heel wat manieren om het water in je woning te verwarmen. Wanneer je op zoek bent naar een optie waarmee je snel water verwarmd, is het zeker aan te raden om voor een elektrische boiler te kiezen. Dit type boiler brengt heel wat voordelen met zich mee. Hier lees je de belangrijkste voordelen op een rij, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

1: Geen gasaansluiting nodig

Een belangrijk voordeel van dit type boiler is dat je geen gasaansluiting nodig hebt. Je hebt alleen een elektriciteitsaansluiting nodig. Verder is het ook niet nodig om een rookgasafvoer te plaatsen. Dit is wel het geval bij een combiketel of een geiser. Een warmwaterboiler die elektrisch werkt is ideaal voor huizen waar er geen gasaansluiting is. Maar ook als je een moderne woning hebt is het goed mogelijk om dit type boiler te kiezen voor bijvoorbeeld in jouw keuken.

2: Makkelijk te installeren

Een elektrische boiler is zeer makkelijk te installeren en dit betekent heel veel tijdbesparing. Dit komt onder andere omdat je geen gasaansluiting of rookgasafvoer hoeft te plaatsen. Je bent hierdoor snel klaar met het installeren van je nieuwe boiler. Het is goed mogelijk om dit zelf te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de installatie over te laten aan een professional. Op deze manier weet je zeker dat dit op de juiste manier gebeurt.

3: Lange levensduur

Een van de grootste pluspunten van een warmwaterboiler die elektrisch werkt is dat je verzekerd bent van een lange levensduur. De boiler gaat tot wel 15 jaar mee en daarnaast heb je er in deze periode niet veel onderhoud aan. Het is wel belangrijk om de boiler te ontkalken. Ontdek zelf de voordelen van een elektrische warmwaterboiler!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.