Bij het verbouwen van je huis komen een hoop moeilijke beslissingen kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen welke kleur je de muren schildert, hoeveel geld wat mag kosten en hoelang je precies aan het gehele project besteden wilt. Een andere beslissing die veel mensen van tevoren niet in acht nemen is wat je doen moet met sloopafval dat overblijft. Eén optie is het huren van een aanhanger, om daar vervolgens meerdere ritjes naar de milieustraat mee te doen. Hier gooi je al jouw afval tegen een lichte betaling de bakken in. Deze manier werkt misschien voor sommigen, maar heeft ook zeker zijn nadelen. Een andere optie is daarom het huren van een puincontainer. De voordelen hiervan, in zowel kosten als gebruiksgemak, lees je hier. 

Lekker makkelijk 

Het grootste voordeel van een puincontainer is waarschijnlijk zijn gebruiksgemak. Ten eerste hoef je, in tegenstelling tot een aanhanger, niets te gaan halen of weg te brengen. Een bouwafval container van Puincontainershop zet je simpelweg voor de deur neer, en zodra je er klaar mee bent wordt hij ook weer voor je opgehaald. Daarbij komt nog eens kijken dat een puincontainer natuurlijk een stuk groter is. Van een klein afstandje kan je alles zo bij de rest van je afval deponeren. Je loopt simpelweg de stoep op en klaar is kees. Ook ben je met een puincontainer volledig onafhankelijk. Je hoeft geen rekening te houden met de openingstijden van bijvoorbeeld de milieustraat. Zo kan je doorwerken tot in de laatste uurtjes, of juist lekker vroeg beginnen. 

Kosten van een puincontainer

Een puincontainer is wel ietsje duurder dan al je afval eigenhandig bij de milieustraat deponeren. Dit is echter alleen in zijn verhuurprijs, want als je alle indirecte kosten van de milieustraat naast die van de puincontainer legt, verschillen de twee niet zo veel. Op en neer rijden naar de vuilnisbelt kost een hoop tijd en benzine. Beiden zijn natuurlijk niet goedkoop. Ook ben je bij de milieustraat verplicht om al je afval nauwkeurig te scheiden. Doe je die niet dan krijg je een flinke boete. Als bedrijf of ZZP’er betaal je ook nog eens extra voor de milieustraat, waardoor een puincontainer juist besparen kan. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.