Velen zien al in wat de voordelen van zonnepanelen zijn en gaan over tot het installeren van een set zonnepanelen op het dak, maar waarom zou je op dit moment zonnepanelen moeten kopen? Ga door met lezen als je wilt weten wat de 5 redenen zijn waarom je nú moet investeren in zonnepanelen.

Reden 1: Milieuvriendelijkheid en klaar voor de toekomst

Nederland doet mee aan het Klimaatakkoord, waarbij we binnenkort volledig op groene stroom moeten draaien. Door nú te investeren in zonnepanelen ben je al voorbereid voor een duurzame toekomst. Daarnaast gaan zonnepanelen op een milieuvriendelijke wijze te werk aangezien er minder sprake van CO2 uitstoot is. Door een offerte voor zonnepanelen via Offerte.nl aan te vragen ben je verzekerd van het voordeligste tarief.

Reden 2: De energiekosten gaan omlaag 

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, wat dus inhoudt dat je amper stroom van de energieleverancier nodig hebt. Je bent dus deels onafhankelijk van de energieleverancier, waardoor de maandelijkse energiekosten flink omlaag zullen gaan.

Reden 3: Huis stijgt in waarde

Door een set zonnepanelen op het dak te plaatsen zal de waarde van je woning stijgen. Ook het energielabel van je huis zal erop vooruitgaan aangezien je duurzaam bezig bent. De investering in zonnepanelen ga je dus (deels) terugverdienen bij verkoop van je woning.

Reden 4: Lange levensduur en korte terugverdientijd

Zonnepanelen hebben over het algemeen een lange levensduur. Ga uit van minstens 20 tot 25 jaar, waarbij een gemiddelde terugverdientijd van 6 tot 10 jaar geldt. Dit betekent dat je na het terugverdienen van de investering je nog jarenlang flink kunt profiteren van de opbrengsten.

Reden 5: Je kunt een subsidie aanvragen

Wil je de kosten verlagen? Dan kan je bij bepaalde gemeenten kans maken op een lokale subsidie. Je kunt meestal gemiddeld 20% op de kosten besparen. Daarnaast kan je ook van het verlaagd btw tarief profiteren.

Overweeg je de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen op het dak? Je kunt dan zeker weten dat je een verstandig besluit maakt aangezien zonnepanelen nú goed geprijsd zijn en je van allerlei voordelen kunt genieten als zonnepanelen eigenaar.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.