Canada is niet alleen een prachtig land in Noord-Amerika, maar ook het grootste land ter wereld. Logisch dat je hier ook van alles kunt zien, doen en beleven. Ben je van plan om een rondreis Canada te maken? Dan hebben we nog een paar handige tips en trucs voor je. Zodat jij straks kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Waarom rondreis Canada maken?

De grote vraag is waarom je een rondreis Canada zou maken, want er zijn natuurlijk veel meer plekjes op onze mooie blauwe planeet die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar Canada is toch wel één van de mooiste plekken op Aarde. Te danken aan een overvloed aan wonderschone natuur die je kunt verkennen. Zeker wanneer je ervoor kiest om een rondreis te maken met een gehuurde auto of een camper. De keerzijde van de medaille is dat Canada zo groot is dat het onmogelijk is om tijdens een vakantie alle hotspots te kunnen bezoeken. Je zult dus wel keuzes moeten maken. Je doet er slim aan om eerste een keuze te maken of je het westen of het oosten van Canada gaat bezoeken.

Rondreis Canada maken? Bezoek het oosten

Het oosten van Canada is prachtig en rijk aan de mooiste bezienswaardigheden. Betoverende landschappen, de magische besneeuwde bergtoppen en de spiegelachtige meren nemen geheid je adem weg. Je kunt in de natuurlijk en een beetje geluk wilde dieren spotten terwijl je ook de ruige kliffen en de fjorden van Atlantisch Canada kunt bewonderen. Er zijn ook enorm veel mogelijkheden om tijdens je rondreis Canada te kamperen of om een mooie chalet te huren. Dichterbij de natuur kom je niet!

Het westen van Canada

In het westen van Canada vind je eveneens prachtige natuurgebieden, maar ook de bruisende stad Québec. Vanaf de haven kun je met een boottocht naar open zee en is de kans groot dat de walvissen en vooral de dolfijnen een show voor je opvoeren. Het is werkelijk een unieke ervaring die je maar eens in je leven kunt ervaren. In Québec zelf is er genoeg gelegenheid om te winkelen, de mooie architectuur te bewonderen of te genieten van een hapje en een drankje bij één van de vele goede restaurants. En tijdens je rondreis Canada mag je ook zeker de Niagara Falls niet overslaan.

Rondreis Canada? Bezoek de Niagara Falls

De Niagara Falls zijn natuurlijk een wereldberoemd fenomeen en een natuurwonder dat uit maar liefst 3 prachtige watervallen bestaat. Zeker het bezoeken waard tijdens een rondreis Canada. Het is prachtig om te zien en je wordt ter plaatse betoverd door het ruige water dat naar beneden klettert. Het is ook niet zo vreemd dat de locatie jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht. Na het natuurgeweld kun je in het nabijgelegen dorp even op adem komen bij één van de vele horecagelegenheden. En als je de moed hebt kun je ook de watervallen van dichtbij bewonderen door aan boord de Hornblower te stappen. Maar neem wel je poncho mee, want een nat pak is vrijwel gegarandeerd!

Is dit noordelijke land jou te koud? Maak dan een Costa Rica rondreis.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.