Het is een grote stap om te gaan kijken naar een eerste koophuis. Natuurlijk komen er allerlei leuke dingen bij kijken, maar het vereist ook een onderzoek naar alle in- en outs van het huis. In deze blog helpen we je hiermee op weg door vier punten aan te duiden waar je op moet letten bij de bezichtiging van een huis. De nadruk ligt hierbij op duurzaamheid en efficiëntie. Zo kun je bijvoorbeeld altijd vooraf al een isolatie offerte opvragen of de luchtkwaliteit laten meten.

De isolatie en energiezuinigheid van het huis

Wanneer je op huizenjacht gaat is het een goed idee om te kijken naar de isolatie en energiezuinigheid van het desbetreffende huis. Hierbij kun je kijken naar hoe goed geïsoleerd de muren, ramen, dak en vloer is. Het is ook mogelijk om een professional in te schakelen zoals bij solease.nl om mee te kijken naar de isolatie van het huis. Zo moet je kijken naar het soort isolatiemateriaal en de duurzaamheid hiervan. Het is belangrijk om een goed geïsoleerd huis te hebben omdat er anders hoge rekeningen komen voor stookkosten. Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat het binnen altijd een aangename temperatuur is, ongeacht het weer. Je kunt voor de zekerheid de verkoper of makelaar een EPC certificaat laten aanvragen. Deze geeft volledige inzicht in de energiezuinigheid in het huis.

De ventilatie en luchtdichtheid in huis

Naast de isolatie in huis is het ook belangrijk om te kijken naar de luchtdichtheid en ventilatie in je huis. Zo kan het zijn dat de luchtdichtheid niet goed is en dat kan zorgen voor energieverlies en vochtproblemen. Deze vochtproblemen hebben ook weer te maken met de ventilatie, dit zorgt voor een gezond klimaat in huis. Je kan dit zelf verbeteren door ervoor te zorgen dat alle openingen rondom kieren van ramen, deuren en leidingen goed zijn afgedicht en dus geen lucht laten ontsnappen. Hierdoor kun je warmteverlies minimaliseren.

Kijk naar de duurzaamheid van de bouwmaterialen

Het is bij het kijken naar huizen ook erg belangrijk om de duurzaamheid van het hele huis in acht te nemen. Zo zijn huizen tegenwoordig vaker gebouwd met duurzame materialen om te zorgen dat de ecologische voetafdruk minder wordt, en zodat het huis langer meegaat. Hierdoor verbeter je ook wederom de efficiënte van het huis. Je kunt gaan kijken of het huis materialen heeft zoals zonnepanelen, energiezuinige apparaten in de keuken en zo zijn er nog meer punten. Wanneer je huis duurzaam is uitgerust zal je op lange termijn hier profijt van hebben doordat alles zijn waarde behoudt en misschien zelfs wel stijgt. Kijk bij de aanschaf van een nieuw huis dus heel goed naar verschillende aspecten, zoals de isolatie, ventilatie en duurzaamheid zodat je op lange termijn minder kosten en meer waarde hebt. Schakel vandaag nog de juiste professionals in en laat je helpen!

 

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.