Als je een kadastrale kaart aanschaft, kun je de ligging van het perceel en de omgeving zien. Men noemt dit ook wel een omgevingskaart. Zo krijg je direct goed inzicht in de perceel grenzen, de perceel nummers en de bebouwing. Door het raadplegen van een dergelijke kaart krijg je voldoende nuttige kennis over het perceel en de gelegen objecten, zodat je niet voor verrassingen te staan komt.

Aanschaffen van een kadastrale kaart met maatvoering

Het raadplegen van de meeste informatie is gratis, maar het is ook mogelijk een kadastrale kaart met maatvoering aan te schaffen. Deze premium versie van de kadastrale kaart geeft je antwoorden op vragen zoals: Hoe groot is jouw tuin? En wat zijn de afmetingen van het perceel waar jij in geïnteresseerd bent? Als je besluit een kadastrale kaart met maatvoering aan te schaffen krijg je informatie zoals de maten van het perceel, de afstand tussen bebouwing, de oppervlakte van het perceel, de omtrek van het perceel, een omgevingskaart en nog meer additionele informatie. Kortom, je krijgt veel waard voor je geld, want hierdoor weet je exact hoe het perceel eruit ziet en waar je recht op hebt.

Zijn kadastrale kaarten te vertrouwen?

Kadastrale kaarten zijn zeker te vertrouwen! De rapportages zijn namelijk gebaseerd op perceelinformatie van het Kadaster en worden tevens aangevuld met bebouwingsinformatie vanuit de gemeente. Hierdoor wordt de kwaliteit van de rapporten gewaarborgd en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Zoals reeds beschreven is het mogelijk om basis informatie gratis te raadplegen. Echter, is het zeker aan te raden om een uitgebreide rapportage aan te schaffen tegen een meerprijs als je besluit om bijvoorbeeld een woning te kopen. Hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn als je denkt 140 vierkante meter perceel te krijgen, terwijl de rapportage maar zegt dat je recht hebt op 100 vierkante meter.

Een kadastrale kaart kan goed van pas komen als je op reis gaat. Hoe je duurzaam kan reizen lees je in dit artikel.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.