Glazen huizen zijn inbraakgevoelig. Daarom kiezen weinig mensen voor zo een woning. Je hebt vast het idee dat iemand een stoel kan gooien op het glas en ze zijn in jouw huis. En glazen huis is de naam, maar dat wil niet zeggen dat het 100% van glas zijn. Het is meestal dat de huizen vele glazen ramen hebben. En dankzij de technologie is het breken van zo een huis niet gemakkelijk. Met deze tips kan je jouw glazen huis beveiligen en moeilijk te betreden maken voor inbrekers.

  1. Plaats gordijnen

Gordijnen hebben niets te maken met de technologie, maar het is verplicht. Het wordt vaak gezegd dat je je waardevolle spullen niet tentoon moet stellen aan buitenstanders. Door gordijnen te plaatsen kunnen onbekenden niet in jouw huis zien.

  1. Plaats voldoende verlichting

De omgeving beveiligen is heel belangrijk. Door voldoende verlichting te plaatsen in alle hoeken van jouw glazen huis kan je dieven afschrikken. Dieven houden er niet van om gezien te worden. Je kunt ook bewegingssensoren plaatsen, die automatisch aangaan als er iemand in de buurt is. Houd jouw erf en tuin ook netjes en laat geen voorwerpen op het erf liggen als ladders, hamers, kruiwagens etc. Die dieven zouden kunnen gebruiken om jou glazen woning te breken.

  1. Alarm- en camerasystemen

Alarmsystemen zijn onmisbaar als je een glazenwoning hebt. Alarmsystemen werken met sensoren die je kan plaatsen over het gehele glas. Moment dat het sensor een beweging detecteert, zal het afgaan. Alarmsystemen kunnen ook gekoppeld worden aan camera’s. Zodoende kunnen beelden meteen vastgelegd worden. Dat is heel handig, want dankzij de technologie kan je dit systeem aan jouw smartmobiel koppelen en zicht hebben op jouw huis vanuit een afstand.

  1. Kogelvrij glas

Als het gaat om de beveiliging van ramen in huis, is er geen glas sterker dan kogelvrij glas. Het is de sterkste van de versterkte glazen, maar het is wel duur. Het is niet alleen kogelvrij, maar ook slagvast. Het maakt niet uit hoe hard en met wat de dief probeert te breken, het zal nooit lukken.

  1. Plaats stevige sloten

Als het gaat om het plaatsen van sloten kan je verschillende merken kiezen. Naast mechanische sloten zijn er ook elektrische sloten die verschillende opties hebben om jouw leven te vergemakkelijken. Bekijk de opties met slotenmaker Eindhoven, zodat je weet welke beter bij jou zal passen. Voor jouw glazen huis is de keuze heel groot, de slotenmaker zal je goed kunnen helpen.

  1. Beveiligingsbalken

Door tralies aan de binnenkant van jouw ramen te plaatsen, kan je ook voorkomen dat jouw huis het slachtoffer wordt van inbraken. Deze tralies zouden ramen bedekken, zodat niemand ze zou kunnen bereiken. Hoewel ze een inbraak kunnen voorkomen, brengen raambeveiligingsbalken kosten met zich mee. Raambeveiligingsbalken zijn duur en niet esthetisch. Bovendien kunnen ze de eigendomswaarde van jouw huis verlagen, omdat het de indruk wekt dat het gebied niet veilig is. Maar je zou deze maatregelen moeten overwegen, want is een veilige optie. Dieven breken ook in bij zeer goed beveiligde omgevingen. Het is een kwestie van geluk.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.