Wij vinden de coronacrisis natuurlijk ook verschrikkelijk. Toch zijn er bijzondere effecten op het milieu/ klimaat die wij onder de aandacht willen brengen omdat ze zo bijzonder zijn. Wanneer we weer iets nieuws voorbij zien komen over het milieu en klimaat dan updaten we deze blog. Heb jij nieuwe tips! Laat het ons weten in de comments.

1# Himalaya top weer zichtbaar (4 april 2020)

Voor het eerst sinds 30 jaar was de top van de Himalaya weer zichtbaar. Hoe mooi dit is kan je zien aan de onderstaande afbeeldingen op Twitter.

#2 Vissen terug in het water van Venetië (17 maart 2020)

De prachtige stad Venetië kennen we natuurlijk allemaal. Een prachtige stag op een eiland in de zee. Doordat de lockdown in Italië komen er tijdelijk geen toeristen. Het effect van mensen op het milieu is meteen zichtbaar, want momenteel zie je weer vissen en kwallen in Venetië.

#3 schonere en blauwere lucht door coronacrisis (22 april 2020)

Ook in India is het effect van de lockdown op het milieu goed zichtbaar. Check de volgende foto in New Delhi op november 2019 en april 2020. Wat een verschil!

Source: www.shropshirestar.com

#4 Schonere rivieren door de lockdown (22 April 2020)

Niet alleen een schonere lucht tijdens de lockdown, maar ook wereldwijd schonere rivieren. Zie hieronder een prachtige afbeelding van de Yumana (New Delhi)

https://www.theglobeandmail.com/world/article-lockdown-in-india-leads-to-cleaner-rivers-fresher-air/

Tips? Laat het ons weten

Heb jij nog tips van het effect van de corona lockdown op het milieu en klimaat? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Elektrisch rijden heeft ook een positief effect op het klimaat. Lees ons artikel met meer informatie over duurzaamheid en elektrisch rijden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.