Lees hier over een internationale verhuizing, bijvoorbeeld verhuizen naar Australië. Het merendeel van de potentiële emigranten denkt dat zij in Nederland zoveel mogelijk moeten proberen te verkopen, om later in dat andere land weer een inboedel te kopen. Dit is onjuist gedacht, alles wat je dierbaar is kan mee naar dat verre land, als je het goede verhuisbedrijf in de arm neemt.

Een erkende verhuizing

Een internationale verhuizing in de regio kan zonder allerlei documenten voor de douane. Velen verhuizen van Brabant naar België en van Gelderland naar Duitsland, want de grens is open. Zonder formulieren kan de volledige huisraad zo de grens over. Mocht het transport door een verhuisbedrijf gedaan worden, dan is een internationale vrachtbrief voldoende, en dat is verre van ingewikkelde douaneformulieren.

Lastiger is verhuizen naar Amerika of Australië. Ten eerste moet de inboedel overgevaren worden, en ten tweede moet bij die vracht wel alle formulieren zitten. Je hebt dan weinig keus, voor verhuizen naar Australië of Amerika moet je gaan voor een erkende verhuizing. In zee gaan met een verhuisbedrijf met een ruime ervaring omtrent internationale verhuizingen. Het zal je opvallen, als je aan de slag bent met zo’n verhuisbedrijf, dat emigreren makkelijker is dan gedacht.

De taal leren blijft het lastigste

Verhuizen naar verre oorden zoals Australië en Amerika is goed te doen. Velen gingen je voor, denk aan al die agrariërs die tussen 1950 en heden naar Canada en Nieuw Zeeland zijn vertrokken. Zolang je kiest voor een erkende verhuizing, een verhuisbedrijf met een specialisme omtrent internationale verhuizingen, gaat dat lukken. Vaak bieden zulke bedrijven full service aan. Denk aan een in- en uitpakservice waarbij de erkende verhuizers ook kleine montagewerkzaamheden verrichten. Niet uitzonderlijk heeft zo’n verhuisbedrijf een klusjesman die gaten in de muren kan stoppen en eventueel opnieuw sauzen.

Terwijl je zelf in dat verre land bezig bent om je andere woning te verbouwen en te decoreren, maakt de klusjesman de woning gereed voor de volgende huurder. Verhuizen naar Australië of Amerika is dus makkelijk te doen. De echte problemen met emigreren zitten meestal anders. Een goed voorbeeld hierin is de andere taal. Met wat gebarentaal een broodje kopen zal wel lukken, maar probeer maar eens in een andere taal bij de huisarts een pijntje te omschrijven. Je moet dus wel degelijk wat in je mars hebben om te verhuizen naar Amerika of Australië.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.