Veel mensen die een eigen woning hebben, zijn op dit moment bezig met verbouwen of hebben plannen om dit op korte termijn te gaan doen. Dit is vrij logisch, want door de lage hypotheekrente kunnen veel mensen een voordelige bouwhypotheek afsluiten. En daarbij: je geld op de bank laten staan is juist vanwege de lage rente zonde van je geld. Kortom: verbouwen is helemaal de trend op dit moment. Heb jij ook verbouwingsplannen? Dan is het plaatsen van kunststof kozijnen en deuren een van de beste bouwkundige ingrepen die je kunt doen. Hoe dat exact zit, leggen we in dit artikel aan je uit.

Kunststof kozijnen en deuren gaan superlang mee

Een van de verklaringen waarom veel woningbezitters de keuze maken om een kunststof kozijn en kunststof deuren te plaatsen, is het feit dat kunststof als materiaal probleemloos superlang meegaat. Kunststof kozijnen en deuren die door een professioneel bouwbedrijf zijn geplaatst, kunnen er zonder intensief onderhoud met gemak decennialang tegenaan. Kies je voor een kunststof, dan is dat dus een duurzame keuze. Zeker ook omdat kunststof altijd gerecycled kan worden.

Beperkt onderhoud

Wat veel mensen aan een kunststof kozijn waarderen, is verder het minimale onderhoud dat kozijnen en deuren van kunststof nodig hebben. Vergelijk dit type materiaal maar eens met hout! Houten kozijnwerk moet, zeker als het onderdeel uitmaakt van je exterieur, al snel eens per zes à zeven jaar van een nieuwe laag verf worden voorzien. Laat je dit doen door een vakschilder, dan ben je hier financieel een kapitaal van duizenden euro’s aan kwijt.

Kunststof daarentegen heeft geen verf nodig en is dus op lange termijn een voordelige en zeker geen arbeidsintensieve keuze! Kozijnen van kunststof periodiek schoonmaken is daarbij een fluitje van een cent. Door het kozijnwerk eens per maand af te nemen met een vochtige doek houd je de kozijnen mooi en schoon. Veel meer is er niet nodig!

Warmer binnenklimaat en minder last van geluiden

Als materiaal staat kunststof inmiddels bekend als een van de beste materiaalsoorten als het aankomt op de isolatiewaarde. Kunststof isoleert prima en zorgt ervoor dat het in huis warmer blijft. Voortaan is het gedaan met die tochtstroom in huis (als je tenminste ook kiest voor goede HR++-ramen). Door te gaan voor kunststof materiaal kun je aanzienlijk besparen op de stookkosten. Verder heeft kunststof ook een geluiddempende werking. Je zult dus minder last hebben van omgevingsgeluiden als je kiest voor kunststof!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.