Wist je dat er nu een geavanceerd glasbreukdetectie apparaat is dat je in je kantoor, winkel of zelfs je huis kunt plaatsen? Deze geavanceerde glasbreukdetectie kan detecteren of iemand het glas dat probeert te breken. Dit zorgt voor een belangrijk extra beveiligingssysteem voor je woning of bedrijfspand. Het glasbreukdetectie apparaat is zo ontworpen dat als het glas van je winkel- of huis kapot is, het systeem een ​​waarschuwing geeft op je telefoon. Dit komt omdat meestal een glasbreukdetector rechtstreeks op je telefoon wordt aangesloten. Daarnaast is er ook een detectie van gebroken glas die tegelijkertijd kan registreren hoe het glas brak. In het algemeen kunnen glasbreukmelders worden onderverdeeld in twee typen, namelijk akoestische glasbreukmelders en glasbreukschoksensoren.

Akoestische glasbreukdetector

Het eerste type is de akoestische glasbreukdetector. Deze werkt op basis van het geluid dat wordt opgenomen door een kleine microfoon die is aangesloten via een elektronisch circuit. Je hoeft de sensor alleen in het midden van het glas te plaatsen. Vervolgens kan de sensor alle geluiden in alle delen van het glas detecteren. Meestal zal de sensor een typische frequentie detecteren als iemand probeert het glas te breken dat is uitgerust met de glasbreukdetector. Daarnaast is er ook een sensor die alleen een melding geeft als deze is ingesteld op een bepaalde geluids grootte waarvan je denkt dat iemand het glas probeert te breken. Deze tool is erg praktisch en kan dus een optie zijn als je op zoek bent naar een automatische glasbreukdetectie.

Glasbreuk schoksensor apparaat

Het tweede type dat veel voorkomt is een glasbreuk schoksensor. Deze heeft een ander werkingsprincipe dan die van een akoestische glasbreuk beveiliging. Als het akoestische breukdetectie apparaat een geluid detecteert, dan zal het glasbreuk schoksensor apparaat de trillingen opvangen die optreden in het glas.. Het apparaat met glasbreuk schoksensor zal de trillingen kunnen voelen die in het glas optreden wanneer iemand het glas breekt. Het apparaat genereert een waarschuwingsalarm dat rechtstreeks is verbonden met je telefoon of met een alarm dat in de sensor zelf is geïntegreerd. Dit apparaat is geschikt om zowel in een winkel als bij je thuis te gebruiken zodat deze plekken veilig zijn voor iemand die probeert binnen te komen door het glas te breken.

Waarom is het nodig om een ​​glasbreukdetectie apparaat te installeren?

Je vraagt je vast af waarom het nodig is om een ​​glasbreukdetectie apparaat te installeren. Het is natuurlijk slim om je huis of winkel zo goed mogelijk te beschermen tegen mensen die in willen breken. Je kunt een bedrijf bezoeken dat gespecialiseerd is in beveiligingsapparatuur en -systemen zoals www.pro-alarm.nl om het brede assortiment geavanceerde glasbreukmelders te bekijken. Zoek nu zo’n winkel op internet en koop de glasbreukdetectie apparaten die je nodig hebt om je huis te beschermen tegen misdaden voordat een inbreker je huis binnendringt!

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.