Top 5 duurzame lifehacks

Duurzaam leven kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig bestaan er verschillende lifehacks die ervoor zorgen dat jij makkelijker duurzaam kan leven. In dit artikel hebben wij een top 5 gecreëerd waarvan ik dacht: “hier heb je wat aan”.

Een fietsvakantie

In een vakantieperiode heb je snel de neiging om het vliegtuig te pakken en lekker te genieten van de zon. Wij raden jullie dit niet aan. Volgens een artikel van NU.nl is vliegen een van de meest vervuilende manieren om te reizen. Door naar een ver land te reizen, of een paar keer per jaar kort op reis te gaan, zal je veel C02 uitstoten. Een duurzame lifehack om dit tegen te gaan is het nemen van een fietsvakantie! Buiten het feit dat je geen c02 uitstoot, zie je veel van het landschap en ben je ook nog eens lekker in beweging. Het mooie aan een fietsvakantie is dat je zelf kan bepalen hoe je dit aanpakt. Blijf je overnachten in een hostel of ga je lekker kamperen?

Top 5 duurzame lifehacks

De ultieme lifehack: Een kringloopwinkel

Een kringloopwinkel, de place 2 be voor een duurzame lifehack. Buiten het feit dat je daar geweldige spullen vindt (bijvoorbeeld tweedehands kleding) voor een relatief lagere prijs ben je ook nog eens duurzaam bezig! Door spullen te hergebruiken, verleng je de levensduur. Als je iets tweedehands koopt, hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden. Hiermee bespaar je op de energie, grondstoffen en het afval wat nodig is om nieuwe apparatuur te produceren. Het wordt immers niet geproduceerd. Buiten dat is een kringloopwinkel ook nog eens hele spannende plek. Je weet namelijk nooit wat ze in hun assortiment hebben 😮

Eten

Een handige (maar ook lekkere) duurzame lifehack is het halen van lokaal voedsel. Voor het produceren en het vervoeren van voedsel worden er vele brandstoffen gebruikt die slecht zijn voor het behalen van de Europese milieudoelen. Om dit tegen te gaan kun je lokaal voedsel halen. Je leert niet alleen je lokale boer beter kennen, je helpt ook met het realiseren van het Europese milieudoel! Doordat je lokale producten haalt, worden er minder producten getransporteerd. Als gevolg hiervan zullen er minder fossiele brandstoffen gebruikt worden bij het transport van voedsel. Als je graag buitenshuis eet, bekijk dan onze blogpost over hoe je duurzaam uit eten kan gaan.

Samen rijden

Een handige duurzame hack voor de mensen die vele meters moeten maken met een auto. Ga samen rijden! Het handige aan deze lifehack is, doordat je minder auto’s gebruikt zal de C02 afstoot afnemen. Buiten dat zullen je kosten ook nog omlaag gaan. Als je de reiskosten split, dan ben je veel goedkoper uit dan dat als je alleen zou reizen!

Weg met de stofzuiger

Een stofzuiger kan heel handig zijn, maar het verbruikt ook veel energie. Buiten het feit dat een stofzuiger veel kabaal maakt betaal je veel voor de elektriciteit die het verbruikt. Het gebruiken van een bezem zal er niet alleen voor zorgen dat deze kosten omlaag gaan, je bent ook nog eens lekker in beweging. Als je toch geen afscheid wilt nemen van je stofzuiger, probeer dan minder gebruik te maken van je stofzuiger en meer te vegen 😊

Lees hier nog meer manieren om  een steentje bijdragen aan het algemene begrip ‘’duurzaamheid’’.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.