Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent goeie voornemens! Vele mensen hebben voor het jaar 2020 een nieuw voornemen, namelijk: duurzaam leven! Maar in de praktijk blijkt dat vaak moeilijker te zijn dan gedacht. Hoe leef je nou duurzaam in 2020? In het artikel: ‘Duurzaam leven in 2020: zo doe je dat’ vertel ik hoe je duurzamer kan leven in 2020! Dit zal niet alleen goed zijn voor je energierekening, maar ook nog eens voor het milieu!

Afval scheiden in 2020?

Huh afval scheiden? Ja, dat klopt afval scheiden. In de grote steden zijn ze er volop mee bezig en dat kan thuis ook. Het nuttige aan afval scheiden is dat de producten die hergebruikt kunnen worden in dezelfde bak terecht komen. Door deze producten te hergebruiken, wordt er minder energie gebruikt dan bij het produceren van nieuwe producten.

Om duurzaam in 2020 te leven; zet je verwarming in de avond uit

Vele mensen houden ervan om hun verwarming wat hoger te zetten als het kouder begint te worden. Dat kan zeker, maar om duurzaam te leven is dit niet altijd noodzakelijk. Zo kun je de verwarming in de avond uitzetten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Wil je het toch warm hebben? Trek een dikke trui, een prettige joggingsbroek, steek de kaarsjes aan en ga lekker onder de deken liggen. Als je het nog steeds koud hebt kun je altijd dikke sokken nog aantrekken en als dat zelfs niet helpt dan doet een tweede paar extra wonderen 😊

Duurzaam leven in 2020? Gebruik LED lampen

Als jij je huis mooi wilt verlichten dan raad ik jullie aan om gebruik te maken van LED lampen. Het voordeel aan een LED is dat het 85% minder energie gebruikt. Deze lampen hebben een veel langere levensduur, wat betekent dat de lamp niet alleen langer meegaat maar ook dat de lamp minder vaak geproduceerd hoeft te worden. Dus wil jij duurzaam leven, mooi licht hebben en een lagere energie rekening hebben? Maak dan gebruik van LED lampen!

Eigen boodschappen tas meenemen

Veel mensen doen boodschappen, maar vergeten dan vaak om een boodschappen tas mee te nemen. Vervolgens kopen ze een plastic tas die ze zelden tot nooit gebruiken. Buiten het feit dat het slecht is voor het milieu, is het ook nog eens een onnodige uitgaven.

Ben je een koffie liefhebber? Neem je eigen beker mee

Veel mensen halen voor onderweg een kop koffie, hartstikke lekker. Maar de bekers die ze gebruiken zijn niet al te goed voor het milieu. De winkelketens proberen de gebruikers te stimuleren om je eigen beker mee te nemen! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar je krijgt er ook nog eens korting mee! Wil jij weten hoe je duurzaam kan reizen? Lees dan snel dit artikel over hoe je duurzaam kan reizen!

Lees ook onze top 5 met duurzame lifehacks!

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.