Iedereen heeft een dak boven zijn of haar hoofd nodig. Dat mag duidelijk zijn. Een functionerend dak is dan ook wel een uitkomst. Daken dienen om een woning en de mensen daarin te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Kou, wind, warmte en neerslag bijvoorbeeld. Dakonderhoud is nodig om er zeker van te zijn dat een dak in orde blijft. Een dakdekker in Landgraaf  onderhoudt een dak om zo vervanging of renovatie te voorkomen. Goed onderhoud leidt tot behoud van het dak en daarmee ook van de woning.

Voorbeelden van onderhoud

Dakpannen hebben meestal een beschermende coating. Echter, na verloop van tijd kan deze beschermende laag minder worden waardoor er bijvoorbeeld mos op de pannen hecht. Mos- en algenvorming zijn niet bevorderlijk voor de conditie van de pannen en dus het dak. Het onderhoud reinigt de pannen en brengt een nieuwe coating aan om het dak weer in de oude staat terug te brengen. Kapotte of beschadigde pannen moeten ook worden vervangen zodat de woning droog blijft, ook dat valt onder dakonderhoud. Om een functionerende waterafvoer te hebben is een schone dakgoot ook nog eens van belang. En ook dat wordt bij het onderhoud voor u geregeld.

Dakonderhoud bij platte daken

Maar natuurlijk is het ook nodig en mogelijk om onderhoud uit te voeren aan andere bedekking dan dakpannen. Bijvoorbeeld het bitumen bij platte daken kan af en toe een reparatie gebruiken. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren wordt het dak ook meteen geïnspecteerd en is het mogelijk om snel in te grijpen en verdere schade te voorkomen. Rieten daken hebben specialistisch onderhoud nodig, het is dus handig om van te voren te kijken of rieten daken behoren tot het takenpakket van uw vakman of -vrouw.

Kosten van dakonderhoud

Vaak is het mogelijk om een abonnement af te sluiten als het gaat om onderhoud aan het dak. Dit heeft meerdere voordelen. Sommige verzekeringen willen een overzicht van het onderhoud aan het dak zien voordat zij overgaan tot het vergoeden van eventuele schade bij wateroverlast. Bijkomend voordeel is dat de dakdekkers het onderhoud plannen en u daar zelf niet meer over na hoeft te denken. Zij nemen contact met ú op. Natuurlijk is het ook mogelijk om het onderhoud eenmalig te laten uitvoeren of zelf wanneer het u uitkomt iemand langs te laten komen. Door te investeren in goed onderhoud bespaart u uiteindelijk omdat grote klussen en groot onderhoud worden voorkomen.

Wil jij je huis duurzaam maken? Lees hier hoe je dat kan doen!

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.