Een daklekkage is erg vervelend, ook is het belangrijk dat een lekkage aan uw dak snel verholpen wordt. Doet u dit niet of bent u te laat? Dan heeft u kans dat de lekkage vervolg schade aanricht aan uw woning. Weet u niet goed wat u moet doen als er sprake is van een daklekkage? Naast een dakdekker inschakelen kunt u zelf ook nog veel doen. Lees verder en kom erachter wat u kunt doen bij een daklekkage.

Stappen

  •     Voorkom vervolgschade

Een daklekkage kan erg vervelende vervolgschade met zich mee brengen. Daarom is het zo belangrijk dat u snel maatregelen neemt om verder waterschade te beperken. Begin gelijk met het opvangen van het lekkende water. Dit kunt u doen met behulp van emmers en dekens. Zorg er ook voor dat uw spullen veilig staan.

  •     Een daklekkage herkennen en opsporen:

U kunt een lekkage aan het dak herkennen aan leksporen op het plafond of langs de muren. U kunt alleen een lekkage verhelpen als u hem heeft opgespoord. Dit kan makkelijk klinken, maar het is nog best lastig. Water valt namelijk zelden recht naar beneden bij een lekkage, vaak heeft het water al veel meters afgelegd binnen uw dakconstructie.

  •     Meld de lekkage aan de verzekering:

Zorg ervoor dat uw opstal- of inboedel verzekeraar op de hoogte is van de lekkage. Vaak wordt eventuele schade aan het dak verzekerd. Wel is het belangrijk dat het lek niet door u is ontstaan.

Lekkage aan een plat dak

De grootste oorzaak van een daklekkage aan platte daken is iets waar u zelf niks aan kunt doen. Namelijk: het weer. Vorst en ook regen hebben erg veel invloed op de kwaliteit van het dakleer op platte daken. Vorst en het dooiproces kunnen zorgen voor scheuren in het dakleer. Daarom is het belangrijk dat de waterafvoer optimaal werkt!

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.