Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid; groene energie en elektrisch rijden. Steeds minder auto’s mogen de grote steden in. De regels voor op de snelweg worden aangepast, alleen zodat de lucht niet verder vervuild wordt. Voor heel even hadden ze zelfs voor in Amsterdam bedacht dat er binnen 2 jaar alleen nog maar elektrische auto’s de stad in mochten. Na veel protest van de bewoners is dit niet doorgegaan. Toch is het belangrijk om stil te staan bij duurzaamheid en hoe je duurzaam de weg op kan gaan. De tips in dit artikel kunnen je hierbij helpen. 

1 Rij zuinig en deel je auto

Een van de manieren om zuinig de weg op te gaan is door zuinig te rijden. Dit betekent dat je niet onnodig de auto pakt en harder gaat rijden dan nodig is. Zuinig rijden wordt ook wel het nieuwe rijden genoemd. Hieronder wordt verstaan:

  • Rustig optrekken
  • Controleer de bandenspanning 
  • En maak geen omweg maar rij rechtstreeks naar de bestemming

Daarnaast wordt het ook steeds populairder om een auto te delen. De voordelen hiervan zijn dat de kosten van een autoverzekering en wegenbelasting ook worden gesplist. Meer informatie over het splitsen van de kosten van een autoverzekering vind je hier. 

2 Vermijd file en rij rustig

Bij duurzaam de weg op gaan hoort zuinig en rustig rijden. Het is niet altijd te voorkomen dat je rustig optrekt of 100km rijdt. Maar probeer het wel aan te houden. Zorg er ook voor dat je file zo vaak mogelijk weet te vermijden. Tijdens de file sta je stil terwijl de motor wel blijft draaien. Je kan je voorstellen hoe slecht het voor het milieu is wanneer meer dan 50 auto’s tegelijkertijd stil staan op de weg. 

3 Laat de auto af en toe thuis

De laatste tip die wij meegeven spreekt eigenlijk voor zich. Om echt duurzaam te kunnen leven zal de auto af en toe thuis gelaten moeten worden. Het is ook veel gezonder om regelmatig de fiets te pakken of om een stukje te lopen. Doe je vooral boodschappen met de auto omdat dit makkelijk is? Probeer het een keer met de fiets te doen of lopend. Dat is een stuk beter voor het milieu. 

4 Elektrische auto

Een elektrische auto is op dit moment de manier om duurzaam de weg op te gaan. De elektrische auto’s gaan steeds langer mee waardoor het ook aantrekkelijker wordt om een elektrische auto aan te schaffen. Het is natuurlijk niet nodig om gelijk een Tesla te kopen maar het is wel een goede overweging om over te stappen naar een elektrische auto. 

Heb je een kaart nodig om de route uit te stippelen naar je bestemming? Probeer dan eens een kadastrale kaart. Als je een kadastrale kaart aanschaft, kun je de ligging van het perceel en de omgeving zien.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.