Duurzaamheid: je komt er tegenwoordig niet meer onder uit. In de media wordt er een heleboel aandacht aan besteedt en dat is natuurlijk niet voor niks. Het gaat niet altijd even goed met het klimaat en daar moet verandering in komen. Dit wordt op mondiale schaal gedaan, maar jij kan daar als individu natuurlijk ook een steentje aan bijdragen. Hoe je dat doet, lees je hier! 

Denk na voordat je iets weggooit

Vaak zijn mensen al snel geneigd om dingen die ze niet meer gebruiken lekker makkelijk en snel weg te gooien. Als je echter wat milieubewuster wilt zijn, kun je er ook voor kiezen om deze spullen te recyclen in plaats van weg te gooien. Er zijn bijvoorbeeld speciale inzamelpunten voor elektrische apparaten, zodat deze uiteindelijk hergebruikt kunnen worden voor nieuwe apparaten of andere doeleinden. Soms heb je ook handige inruilacties, wat betekent dat je korting krijgt op je nieuwe telefoon als je je oude telefoon inlevert. Geef je spullen dus een kans op een tweede leven! 

Ga niet altijd voor iets nieuws

Als je een nieuwe telefoon of laptop gaat halen, denk je er waarschijnlijk allereerst aan om in de winkel voor iets nieuws te gaan. Veel mensen vergeten de mogelijkheid om voor refurbished te gaan! Refurbished houdt in dat je een tweedehands apparaat koopt, maar dat deze wel helemaal is opgeschoont en nagekeken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je een goed werkend apparaat hebt, maar ook een veel goedkoper en duurzamer alternatief! 

Pak toch de fiets! 

De grootste dagelijkse vervuilers zijn toch nog steeds onze auto’s. Een auto is natuurlijk ideaal, lekker droog, makkelijk en snel jezelf naar je werk vervoeren, maar absoluut niet duurzaam! Zelfs voor de kleine afstandjes pakken veel mensen een auto. Als je voor de wat kleinere afstanden nou gewoon eens de fiets pakt in plaats van de auto, dan scheelt dat al een hele hoop. Geen opslagruimte voor je fiets? Geen probleem! Stasdock heeft handige ophangbeugels ontworpen, waardoor jij je fiets makkelijk en snel aan de muur kunt hangen. Zo belemmert het geen woonoppervlakte en kun je je fiets toch veilig opbergen! Zo heb je eigenlijk geen excuses meer om de fiets niet te pakken…

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.