Er zijn of je nu in een huis of in een appartement woont een aantal gratis en goedkope methoden om jouw huis veiliger te maken.

De voordeur wordt door ons vaak over het hoofd gezien

Sluit je voordeur goed af, want bij meer dan 70% van de inbraken krijgen de inbrekers via de voordeur een woning toegang. Al jouw deuren ongeacht waar je woont op slot doen wanneer je niet thuis bent, is logisch.

Door de voordeur in te trappen, komen de meeste dieven binnen als de deur op slot zit. Dit is gemakkelijk te voorkomen als de deur echt veilig is. Als een deurkozijn is verrot, moet deze worden vervangen omdat de rot helemaal geen stevigheid meer geeft.

Een veiligheidssluitplaat op zowel de deur als de stijl zou dit kunnen voorkomen. Er zijn verschillende sluitplaten beschikbaar, die uitstekend werk leveren. Lange schroeven zijn een must en verspreide schroefgaten voorkomen dat de schroeven in dezelfde houtnerf gaan, waardoor het nog moeilijker wordt om het te forceren.

De deuren van een patio zijn zelden veilig

Schuifdeuren kunnen een beetje hulp nodig hebben om een indringer buiten te houden. Veel oudere en goedkopere terrasdeuren kunnen gemakkelijk een beetje worden opgetild, waardoor ze helemaal open kunnen schuiven. Zelfs als je een hoogwaardig slot op de deur hebt, is het een goed idee om een houten staaf of een veiligheidsbeugel te plaatsen, die is ontworpen om te voorkomen dat de bewegende deur gaat schuiven.

Waarschuw voor het beveiligingssysteem, dat je niet hebt

Een bord op het gazon of een raamsticker dat de aanwezigheid van een alarmsysteem aangeeft, is één van de goedkoopste manieren om een potentiële dief te ontmoedigen. Een bordje met ‘Pas op voor de hond’ kan, vooral als het wordt ondersteund met blaffen, een soortgelijk effect hebben.

Hoe zit het met de ramen?

De ramen gesloten en op slot houden, vooral op de begane grond, is een ontmoediging voor een dief, die op zoek is naar een gemakkelijk doelwit. Houd de struiken laag, tot een hoogte van niet meer dan één meter, omdat ze anders het raam zouden blokkeren. Een dief wil niet gezien worden als hij inbreekt en via een raam naar binnen klimt.

Verlicht je huis

Het gebruik van goedkope timers om binnenverlichting aan en uit te doen om de indruk te geven dat je thuis bent, is een andere gemakkelijke manier om te voorkomen dat jouw huis het doelwit van dieven wordt.

Bezoek onze website voor meer informatie – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-zoetermeer

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.