Ben je op zoek naar een vloer die je gemakkelijk bij kunt houden? Overweeg dan om een ​​laminaatvloer op maat laten leggen. Laminaatvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Daarnaast geeft laminaat dezelfde uitstraling als een echte parketvloer maar is het makkelijker schoon te houden en te onderhouden. Daarnaast zijn laminaatvloeren bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. De houtmotieven zijn zo realistisch geworden dat het verschil minimaal is, maar toch kan je profiteren van de voordelen van laminaat. Laminaat is immers veel onderhoudsvriendelijker en is daarom een ​​uitstekend alternatief voor een massief houten vloer.

Waarom je een laminaatvloer zou moeten kopen

Waar andere vloeren na het leggen nog niet belast mogen worden, geldt dit niet voor een laminaatvloer. Je kunt direct na het leggen van je nieuwe vloer genieten. Meubels zoals de eettafel en de bank kunnen zonder problemen weer op hun plaats worden gezet. Ook kun je zorgeloos over de nieuwe vloer lopen. De vloer is strak en zal niet verschuiven. Een laminaatvloer is bovendien krasvast en ook nog eens slijtvast. Laminaatvloeren zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat tegen een stootje kan. Je kunt terecht bij vloerendeur.nl voor al je vloerwerk.

Laminaatvloer kan worden gecombineerd met vloerverwarming

Het is mogelijk om laminaatvloeren te combineren met vloerverwarming. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waaraan de vloer moet voldoen om de warmte optimaal te geleiden. Ook de juiste ondervloer speelt hierin een rol. Er zijn speciale ondervloeren verkrijgbaar die geschikt zijn voor vloerverwarming. Daarnaast mag de hittebestendigheid van zowel het laminaat als eventueel de ondervloer niet te hoog zijn, anders moet je te hard branden om de gewenste temperatuur te krijgen. Een laminaatvloer is dus prima te combineren met vloerverwarming als de juiste voorzieningen zijn getroffen. Zoals bij alle vloeren die worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, moet het verwarmingsprotocol worden gevolgd.

Hoe lang gaat een laminaatvloer mee?

De gemiddelde levensduur van laminaatvloeren is afhankelijk van de dikte van de vloer. Houd er rekening mee dat laminaatvloeren meestal een dikte hebben van 7 of 10 mm. Maar ongeacht de dikte van de vloer gaan laminaatvloeren lang mee. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over de levensduur als ze goed zijn gelegd. Zorg er dus voor dat je de hulp van een competente professional inschakelt om je te helpen bij het leggen van je laminaatvloer. Zorg er ook voor dat je kwaliteitslaminaatvloeren krijgt van gerenommeerde verkopers.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.