Het verkopen van een huis kan nog meer stress opleveren als je een strakke deadline hebt. Snel je woning verkopen vanwege een nieuwe baan, een levensgebeurtenis of financiële redenen zijn enkele voorbeelden. Er zijn manieren om het verkoopproces te versnellen. Een van de meest effectieve manieren om je huis snel te verkopen, is door het concurrerend te prijzen. Als je de prijs te hoog maakt, zal je huis meer tijd op de markt doorbrengen. Het kan zijn dat je het uiteindelijk voor minder verkoopt, omdat het gewoon veel langer duurt om te verkopen. Als je echt snel moet verkopen, overweeg dan om je huis een beetje lager te prijzen om interesse te wekken. Als je geen aanbiedingen hebt ontvangen, moet je zeker de prijs verlagen.

Zorg voor snelle reparaties

Je hebt geen tijd voor grote renovaties, dus concentreer je op snelle reparaties om zaken aan te pakken die potentiële kopers kunnen afschrikken. Onderzoek het huis en zorg voor de gemakkelijke oplossingen. Afhankelijk van hoeveel tijd en geld je wilt besteden aan het klaarmaken van het huis, wil je misschien ook de armaturen bijwerken, nieuwe apparaten kopen, nieuwe hardware op de kasten installeren en het interieur een nieuwe laag neutrale verf geven. Je moet ook proberen de voordeur te schilderen, bloemen te planten en spinnenwebben en vuil van ramen weg te vegen. Doe er goed aan ook de ramen te wassen. Repareer kapotte verlichtingsarmaturen en brievenbussen. Zorg ervoor dat de bomen, struiken en het gazon mooi verzorgd zijn.

Vind de juiste makelaar

Als je je huis sneller wilt verkopen, schakel dan een makelaar in. De ideale persoon kent de lokale markt en heeft een verkooprecord waaruit blijkt dat hij weet hoe hij moet verkopen. Houd er rekening mee dat een makelaar je zal helpen bij het hele proces, van het inhuren van een professionele fotograaf tot het onderhandelen over de beste prijs. Ze zullen ook een onroerendgoedlijst opstellen. Op deze manier kunnen potentiele kopers het huis vinden.

Maak de deal zoeter

Een andere manier om het huis en de deal aantrekkelijker te maken, is door iets aan te bieden om de deal aantrekkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om (een deel van) de sluitingskosten te betalen. Kopers zijn vooral op zoek naar een deal in een dalende markt, dus doe je best om ze het gevoel te geven dat ze een goede deal krijgen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.