Zonne-energie door zonnepanelen brengt vele voordelen met zich mee. Het is daarom des te belangrijker het juiste type zonnepaneel voor jouw woning te laten installeren. Geen enkele klant wil uiteindelijk zonnepanelen hebben die technisch niet in orde zijn. Om de kwaliteit van een zonnepaneel te garanderen, wordt het uitgebreid getest onder extreme omstandigheden.
Rendement zonnepanelen onder extreme omstandigheden
- Sneeuw
Een dikke laag sneeuw kan te zwaar zijn voor een zonnepaneel. Zonnecellen stoppen met werken wanneer meer dan 5 cm sneeuw zich ophoopt op een zonnepaneel en vermindert het rendement van het zonnepaneel met 100%. Door de hellingshoek van zonnepanelen kan de sneeuw er echter gewoon afglijden, en zo niet, dan kan het handmatig worden verwijderd.
Bij normaal sneeuw weer kunnen zonnepanelen nog steeds gedijen en elektriciteit opwekken. Er is ook een mogelijkheid dat de sneeuw op de grond zonlicht weerkaatst op de panelen.
- Wind
Wind is een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan een zonnepanelen installatie. Zonnepaneel Fabrikanten voeren uitgebreide windtunnel tests uit om potentiële schade te beperken. Volgens Researchgate wordt een lichte afname van de efficiëntie van zonnepanelen waargenomen naarmate de windsnelheid toeneemt.
Dat gezegd hebbende, heeft de wind ook enkele positieve effecten. Het effect van de wind koelt de panelen af en wanneer de panelen 1 graad worden afgekoeld, stijgt het rendement met 0,05%.
- Hagel
Hagel testen bestaan uit het afschieten van kunstmatige hagel met een snelheid van 20 tot 30 m/s. De zonnecellen blijven bij deze snelheden onbeschadigd. Zonnepanelen zijn ontworpen om dergelijke extreme weersomstandigheden te weerstaan.
- IJs
Wanneer er geen siliconen coating is aangebracht, vormt zich ijs op het oppervlak van zonnecellen. De opbouw van ijs kan de efficiëntie van zonnepanelen met 25 tot 100% verminderen.
- UV-degradatie
Een zonnecel structuur kan delamineren door UV-geïnduceerde degradatie. Een ander gevolg kan de verkleuring van afzonderlijke zonnecellen zijn. Door de blootstelling aan het eerste zonlicht kan zich op het oppervlak van het paneel een laag booroxide vormen die de efficiëntie in de eerste 1.000 uur met 1 tot 3% doet dalen.
- Vochtige lucht
Warmte testen bij vochtigheid worden uitgevoerd om te testen of de panelen duurzame zonnepanelen zijn in zeer vochtige omstandigheden. Vochtigheid kan leiden tot corrosie en tot defecte aansluitingen en een algemene daling van het rendement van zonnepanelen.
Bij de installatie van zonnepanelen is het belangrijk rekening te houden met al deze factoren die de efficiëntie van zonnepanelen kunnen beïnvloeden.
Het rendement van zonnepanelen wordt getest om te voorkomen dat zonnepanelen van lage kwaliteit op de markt worden verkocht. De fabrikant moet bewijzen dat de zonnecellen duurzaam zijn en een lange termijn rendement hebben.
Laat een antwoord achter