Iedereen weet wel dat een lekkage erg vervelend is. Je kunt er niet altijd iets aan doen als het gebeurt, maar je kunt wel zoveel mogelijk doen om het zoveel mogelijk te voorkomen! Het begin vaak al bij het aandacht geven aan de leidingen in je woning. Lees verder voor een aantal tips die jou verder helpen om een lekkage te voorkomen.

Tips om een lekkage te voorkomen

1. Weet waar de hoofdkraan zit

Als je denkt dat je misschien een lekkage in huis hebt, dan kun je gelijk de hoofdkraan dicht draaien. Zo weet je zeker dat er geen water meer door de leidingen stroomt. Het dichtdraaien van de hoofdkraan voorkomt ernstige waterschade.

2. Gebruik geen chemische ontstoppers in je leidingen

Het kan zijn dat leidingen al wat versleten zijn als het gaat om een ouder huis. Vaak wil men een doucheputje of gootsteen vol gooien met chemicaliën wanneer deze verstopt is. Deze chemicaliën zijn alleen erg slecht voor de leiding en kan ernstige schade brengen. Zorg er dus voor dat je altijd natuurlijke ontstoppers gebruikt.

3. Let op de meterstand

De meterstand kan een mogelijk lekkage verraden. Opvallende verhogingen kunnen opgemerkt worden als je af en toe de meterstand checkt. Denk je dat er sprake is van een lek in de leidingen? Schrijf de meterstand op voordat je naar bed gaat. Controleer vervolgens de volgende ochtend of de stand nog hetzelfde is of dat deze omhoog is gegaan. Wijkt de waterstand af? Dit kan duiden op een lekkage.

4. Voer regelmatig een dakinspectie uit

Als je een paar keer in het jaar je dak laat inspecteren, dan kun je lekkages voorkomen. De inspecteur onderzoekt de dakbedekking op onder andere losse onderdelen of scheuren en naden. Zo ben je er op tijd bij en kun je eventueel je dak laten repareren indien nodig.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.