Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe cv-ketel vraag je jezelf waarschijnlijk af waar je precies naar moet kijken. Er zijn zoveel verschillende modellen en merken die elk hun eigen voordelen hebben. Het vinden van een energiezuinige cv-ketel kan hierdoor best uitdagend zijn. In deze blog helpen we je bij het vinden van een energiezuinige cv-ketel. 

Intergas extreme 36

De Intergas extreme 36 is een betaalbare cv-ketel met een vermogen van CW5. De ketel kan ongeveer 17 liter warm water per minuut leveren. De ketel heeft ook nog eens een dubbele warmtewisselaar, dit zorgt voor extra gemak. Daarnaast heeft de ketel ook een handige touchscreen en hij is ook nog eens enorm energiezuinig. De kosten van deze ketel liggen gemiddeld rond de €1.350,-. Als je dit vergelijkt met de een van de duurdere cv-ketels van €1.899,- is dit redelijk betaalbaar. 

Remeha Tzerra ACE 24C

De Remeha Tzerra ACE 24C is een CW3-ketel. Deze ketel is geschikt voor de kleinere woningen. Het is een hybride model en daarbij klaar voor de toekomst. De ketel heeft een hoog energielabel, namelijk het energielabel A. De ketel is hierdoor erg energiezuinig. Nog een voordeel van de ketel is dat het kan worden gebruikt met een slimme thermostaat. De prijs van de ketel ligt rond de €1.429,-.

Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24A

De Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24A is een CW4-ketel. De ketel kan ongeveer 14,5 liter warm water per minuut leveren. Ook deze heeft een hoog energielabel, namelijk een A label. Ook kan deze ketel worden gebruikt met een slimme thermostaat en hij is energiezuinig. De prijs van deze ketel ligt iets hoger dan die van de andere. Gemiddeld betaal je rond de €1.429,- voor deze energiezuinige ketel. 

Hoe kies je de beste cv-ketel?

Hierboven heb je alles kunnen lezen over de meest energiezuinige cv-ketels. Maar hoe kies je nu de beste cv-ketel uit? Op de volgende dingen kun je letten bij het zoeken naar een nieuwe cv-ketel:

  • Kijk goed naar het rendement van de ketel. Moderne cv-ketel hebben een rendement van tussen de 100% en 140%. Hiermee kan je dus flink besparen en hoe hoger het rendement, hoe energiezuiniger de ketel is.
  • Kijk goed naar de betrouwbaarheid van de ketels. Het is verstandig om onderzoek te doen naar ervaringen van verschillende consumenten.
  • Het is ook belangrijk om te kijken naar de CW-waarde van de ketel. Deze waarde geeft aan hoe comfortabel de cv-ketel is op het gebied van warm water. 
  • Op deze website vind je nog meer informatie voor het vinden van de beste cv-ketel.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.