We zijn allemaal steeds meer bezig met een duurzaam leven. We nemen steeds vaker een eigen tasje mee tijdens het winkelen, we doen verantwoord boodschappen en we scheiden ons afval. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je nog zoveel meer in jouw koopgedrag kunt verduurzamen. We staan er alleen altijd bij stil. Je kunt namelijk zelfs een duurzame telefoon kopen. Benieuwd hoe dat werkt en over welke telefoon we het dan hebben? Lees dan vooral verder.

Refurbished smartphones; goed voor het milieu

Misschien heb je er wel eens over gehoord, een refurbished smartphone. De term ‘refurbished’ betekent letterlijk vertaald ‘gereviseerd’ en houdt in dat een smartphone een eerdere eigenaar heeft gehad, deze op verschillende punten is gecontroleerd, onderdelen zijn vervangen waar nodig en vervolgens wordt de smartphone weer op de markt aangeboden. Maar waarom is zo’n toestel dan perse beter voor het milieu? We leggen het je graag uit.

Waarom refurbished smartphones duurzaam zijn

Bij de productie van nieuwe smartphones komen heel veel giftige stoffen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Het maken van een smartphone kost namelijk 16 kg aan co2. Doordat je een telefoon een tweede leven geeft, hoeft er voor jou geen nieuwe smartphone gemaakt te worden. Daarmee bespaar je dus 16 kg aan co2. Als alleen jij voor een refurbished toestel kiest zet dit natuurlijk geen zoden aan de dijk, maar hoe groter de vraag naar refurbished wordt, hoe beter dit is voor het milieu. Maar heeft een refurbished smartphone ook nog andere voordelen? Zeker weten!

Andere voordelen van refurbished smartphones

Een ander groot voordeel van een refurbished toestel, is dat deze een stuk goedkoper is dan een nieuwe variant. Neem bijvoorbeeld de iPhone X. Nieuw kost dit toestel ruim €800,-. Als je een refurbished iPhone X koopt, dan heb je deze al voor gemiddeld €400,-. Dat scheelt dus ruim de helft! Een ander voordeel is dat deze toestellen eigenlijk niet van nieuw te onderscheiden zijn, omdat ze eerst een strenge controle ondergaan voordat deze weer opnieuw aangeboden worden. Bovendien krijg je bij de meeste refurbished aanbieders 24 maanden garantie. Mocht er dus toch iets aan de hand zijn met het toestel, dan kun je beroep doen op het garantietermijn.

Samen naar een duurzaam leven

Hoe groter dus de vraag wordt naar refurbished mobieltjes, hoe beter dit is voor het milieu. Daarom hopen we dat je iedereen bekend maakt met refurbished, zodat we samen zorgen voor een duurzamer leven.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.