Het is weer zomer, tijd voor vakantie en om even tot rust te kunnen komen. Samen met de minderen ga je er eens een dagje op uit, maar zou je er ook voor kunnen kiezen om weer eens te gaan klussen in de tuin of in huis. Zo zijn de temperaturen van de afgelopen dagen ideaal om bijvoorbeeld te schilderen. Door de constante temperatuur zal het verf goed drogen en uitharden.

Echter zijn er ook nog vele andere die ideaal zijn uit te voeren in de zomervakantie. Doordat je een iets langere tijd vrij hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om te starten aan een grotere klus. In dit blog gaan we het hebben over een veelgebruikt bouwmateriaal voor klussen binnenshuis, een MDF plaat

Waar gebruik je een MDF plaat voor?

MDF platen worden voor vele verschillende doeleinden gebruikt, vooral binnenshuis. Een MDF plaat is een geperste plaat gemaakt van houtvezels,, waardoor de platen gemakkelijk te bewerken zijn. Voor vele klussen is dit erg handig, bijvoorbeeld wanneer je een inbouwkast, scheidingswand, een meubel of een keukenlade wilt creëren. De MDF plaat is niet massief, waardoor de platen veel gemakkelijker te bewerken zijn en dus ideaal zijn voor een klus binnenshuis!

Verschillende soorten MDF

Een MDF plaat, waar de afkorting staat voor ‘Medium-Density Fibreboard’, is te verkrijgen in verschillende soorten. Een standaard MDF plaat gebruikt men vooral in de interieurbouw voor meubilair, wanden en lijstwerk. De exterior MDF plaat is vochtbestendig en beschikt ook nog eens over een garantie van  jaar! Vochtwerende en brandwerende MDF platen hebben vooral een beschermende functie. Een vochtwerende MDF plaat is bijvoorbeeld geschikt voor vochtige ruimtes en ideaal voor in de badkamer, terwijl een brandwerende MDF plaat een brandvertragende werking heeft. Deze brandwerende MDF platen zijn vereist in scholen, kantoren en hotels, zodat de brand zich zo langzaam mogelijk kan verspreiden door de brandvertragende werking!

Voor welke klus gebruik jij een MDF plaat?

Wanneer je zelf aan de slag wilt gaan met MDF, is het daarom verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de verschillende soorten MDF platen. Voor een simpel kastje of lijstwerk is een standaard MDF plaat prima geschikt, die vooral te verkrijgen zijn in een dikte van 18mm. Voor andere klussen in bijvoorbeeld vochtige ruimtes of klussen buitenshuis, is het verstandig om eerst even vooronderzoek te doen. Hoe pak je de klus aan en hoe bewerk je het MDF? Wanneer dit duidelijk is, is het tijd om aan de slag te gaan. Succes met klussen!

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.