Een set met zonnepanelen bestaat uit een aantal onderdelen die op hun beurt weer specificaties bezitten die in meer of mindere mate van invloed op de kwaliteit van de installatie zijn. Het is niet altijd eenvoudig om zonnepanelen te vergelijken. Hoe weet je dat je dezelfde panelen vergelijkt, wat is een betrouwbaar bedrijf, en wie in mijn regio kan het plaatsen? De website zonnepanelenrevolutie.nl helpt met het vergelijken en biedt eenvoudig de goedkoopste zonnepanelen in Dordrecht of de beste zonnepanelen-installateurs in Nieuwegein.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een goede investering met een hoog rendement voor minstens 20 jaar. Daarnaast wordt uw almaar stijgende energieprijs stabiel voor de komende decennia. Uw opbrengst is van te voren goed in te schatten door de gemiddelde instraling die Nederland per jaar kent. Het onderhoud is minimaal doordat zonnepanelen geen draaiende delen bevatten. Alle facetten van een zonnestroom installatie zijn goed in te schatten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Mocht er onverhoopt een zonnepaneel kapot gaan dan heeft u op onze panelen een verzekering tot 20 jaar.

Certificering

De installatie wordt geïnstalleerd en opgeleverd door een geselecteerde installateur. Dit is onder andere van belang voor de verzekerde garantie. U krijgt na oplevering een certificaat voor de complete installatie.

Kan ik geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen?

Ja, als je geen geld hebt voor zonnepanelen, kun je dat ook lenen. Doordat de Nederlandse overheid garant staat kan dit tegen een zeer goedkoop rentetarief. De betaalde rente is aftrekbaar.

Terugleveren

Hoe verreken ik m’n verbruik en opbrengst met het energiebedrijf?

Zonnepanelen leveren overdag energie. Als uw set meer energie levert dan u verbruikt kunt u het overschot terugleveren aan het energiebedrijf. Dit overschot wordt geregistreerd door uw elektriciteitsmeter. Op een ander moment, bijvoorbeeld ‘s avonds, kunt u de energie dan weer terug nemen. Op uw jaarafrekening wordt uw teruggeleverde overschot afgehaald van uw verbruik. Op deze manier betaalt u niet alleen veel minder energie, maar ook minder energiebelasting. Dit verrekenen wordt salderen genoemd.

De maximale saldering verschilt per energieleverancier. Wettelijk geregeld is echter 5000 kWh per jaar. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 3500 kWh en komt nooit aan deze grens. Bekijk ook de actuele salderingsregelingen voor zonnepanelen. Voor een bedrijf kan het wel nodig zijn om meer energie te salderen. Er zijn leveranciers die 100% salderen accepteren. Vraag bij uw eigen leverancier aan hoeveel u maximaal kunt salderen. Klik hier voor de regeling van diverse energieleveranciers.

Elektriciteitsmeter

Of uw huidige elektriciteitsmeter kan blijven zitten hangt af van welke er bij u is geïnstalleerd. Niet alle meters kunnen het teruglevering registreren. Gelukkig zijn in steeds meer woningen wel slimme meters geplaatst.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.