Wollen vloerkleden zijn niet alleen voor koude klimaten! Houd je voeten warm en behaaglijk in de winter zonder de verwarming hoger te zetten met een wollen vloerkleed. Wol is geweldig omdat het van nature isolerend is, bovendien is het niet giftig en biologisch afbreekbaar. Er zijn zoveel opties beschikbaar, dat je er zeker een vindt die bij je stijl past – van effen kleuren tot gekke patronen.

Wollen vloerkleden zijn perfect voor de koude wintermaanden

Wol is warm, behaaglijk en niet giftig. Het is perfect voor winterse woningen die willen besparen op energiekosten en toch willen genieten van een behaaglijk huis. De wollen tapijten zijn er in zoveel verschillende stijlen en kleuren, dat er zeker iets op de markt is dat bij je smaak en je budget past.

De voordelen van wollen tapijten:

  • Wol is niet giftig en biologisch afbreekbaar, dus het is niet schadelijk voor jouw of het milieu;
  • Wollen tapijten zijn beter isolerend dan andere tapijt materialen zoals polyester of nylon, waardoor ze perfect zijn voor zowel warme als koude klimaten;
  • Wol is van nature vlam vertragend, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je gezin;
  • Wollen tapijten zijn duurzamer dan hun synthetische tegenhangers. Ze gaan langer mee en bieden een beter rendement op de investering wanneer het tijd is voor vervanging of renovatie!

Hoe maak je een wollen vloerkleed mooi in je huis

Om een wollen tapijt mooi te maken in je huis, gebruik je kleuren die contrasteren met de kleur van je vloerkleed. Dit zorgt voor een overtuigend en visueel aantrekkelijk effect, en het helpt om alle patronen in je kamer bij elkaar te houden.

Als je voor een meer traditionele look gaat, kies dan voor diep rood, groen of blauw. Als je echt een statement wilt maken met je vloerkleed, ga dan voor helder oranje en geel. In beide gevallen moet je kleuren kiezen die contrasteren met de kleur van het tapijt.

Stofzuig regelmatig gedurende de week met een opzetstuk dat is ingesteld op een lage zuigkracht en een lage poolhoogte en schud af en toe even buiten om los vuil en stof te verwijderen.

Zoals je hebt kunnen lezen zitten er dus vele voordelen aan een wollen vloerkleed. Het is niet alleen een duurzame keuze maar ook een goede keuze als het gaat om veiligheid. Al met al redenen genoeg om nu zelf ook een wollen vloerkleed aan te schaffen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.