Je zal maar een jaar geleden een nieuw huis hebben gekocht en moeten verhuizen tijdens een totale lockdown. Nu is dat in het buitenland het geval geweest, maar is het in Nederland nooit zo ver gekomen. Verhuizen (en vooral ook nieuw meubilair zoeken en uitproberen) is in zo’n periode ontzettend lastig. Verhuisbedrijven vallen nog wel binnen het zogeheten noodzakelijke beroepen dus een verhuisbedrijf kon je nog goed inhuren. Het wordt alleen wel erg lastig om alles zo in te richten zoals jij wilt. Daarbij is je eventuele klushulp klein, omdat er slechts een select aantal (of dus helemaal geen) mensen over de vloer kunnen komen. Een verhuizing tijdens de COVID pandemie is dus wel gewoon mogelijk, maar dit kan je zomaar wel extra tijd en inspanning kosten.

Verhuizen met een verhuisbedrijf

Door een verhuisbedrijf in te huren, kun je een groot deel van de verhuizing laten doen. Als jij je spullen inpakt en netjes geordend (dus met stickers) aanlevert kan een verhuizing nog wel soepel verlopen. Het inhuren van een verhuisbedrijf is alleen wel weer een stuk duurder dan wanneer je vrienden vraagt. Als je dus een verhuisbedrijf inhuurt, zorg dat dat je ook een verhuisbedrijf uit jouw regio zoekt. Een verhuisbedrijf in den Haag is voor een verhuizing in den Haag voordeliger dan wanneer je een verhuisbedrijf in Zoetermeer of zelfs in Amsterdam zoekt. Je betaalt dan bijvoorbeeld nog voor voorrijkosten en dat maakt het direct een stuk minder interessant. Daarbij is het ook goed om de lokale bedrijvigheid draaiende te houden en je locals te supporten.

Jouw verhuizing tijdens corona

Elk verhuisbedrijf dient aan voorwaarden te voldoen en ervoor te zorgen dat voldoende afstand kan worden gehouden tussen de verhuizers en de inwoners. Het reinigen van onder meer de handen is ook een belangrijk onderdeel waar de verhuizers strikte maatregelen voor hebben genomen. Heb je liever dat het verhuisbedrijf niet komt, kun je vaak in overleg wel de verhuizing cancellen. De meeste bedrijven zijn hiervoor verzekert en willen graag met je meedenken. Is het mogelijk de verhuizing iets te verplaatsen, dan is dat vaak ook goed mogelijk.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.