Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gekocht en je gaat verhuizen. Een nieuw begin in een huis dat je net hebt gekocht kan best spannend zijn. Want wat nu? Hoe kan je het beste verhuizen? En wat moet er nog allemaal aan het huis gedaan worden voordat je er in kan wonen? In dit artikel geven we je verschillende tips voor wanneer je een nieuw huis hebt gekocht.

Verbouwen

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht moet er vaak nog wat aan het huis verbouwd worden. Bij een oud huis is dit nodig om het weer in een goede staat te brengen, maar ook relatief nieuwe huizen kunnen verbouwd worden om het naar je eigen smaak in te richten.

Een verbouwing is vaak een zeer uitgebreide klus die je niet in je eentje kunt uitvoeren. Hiervoor heb je een team van deskundige vakmannen voor nodig zoals een loodgieter, timmerman, schilder, slotenmaker, sloper en elektricien. Dit team van experts stel je niet zelf samen, maar laat je doen door een aannemer. Als je een goede aannemer inhuurt zal deze persoon de hele verbouwing voor je regelen, van plan van aanpak tot het opleveren van je verbouwde huis.

Inrichten

Je huis is verbouwd en ziet er weer helemaal strak en modern uit. Nu de taak om je huis mooi in te richten met nieuwe meubels. Maar hoe begin je hiermee?

Als eerst zul je moeten bekijken waar elke kamer voor gaat worden gebruikt. Uiteraard heb je een woonkamer, een badkamer, een keuken en een slaapkamer. Maar mocht je nog meer ruimtes hebben, wat ga je hier dan mee doen? En welke sfeer wil je je huis geven?

Het handigste om te doen bij het inrichten van je huis, is het maken van een moodboard. Dit moodboard zal de algemene sfeer van het huis laten zien op één vel papier. Hierdoor krijg je een sfeerimpressie en heb je een basis voor de inrichting. Nu is het zaak om per kamer een kleiner moodboard te maken met specifieke ideeën voor de kamer. Zijn je moodboards af en ben je tevreden? Dan is het nu tijd om nieuwe meubels kopen en te bekijken wat er uit je oude huis kan worden gebruikt.

Verhuizen

Wanneer de inrichting van je huis helemaal is en de verbouwing achter de rug is, kan er worden verhuist. Een verhuizing is vaak een zwaar proces waar veel uren in moeten worden gestopt. Zeker als je veel spullen en meubels in je huis hebt staan. Een van belangrijkste tips voor het verhuizen is daarom deze: begin op tijd met inpakken. Je kunt beter al een aantal maanden voor de verhuizing beginnen met het inpakken van kleine spullen die je niet vaak gebruikt. Denk aan een overvolle zolder met spullen die daar al jaren liggen. Begin deze spullen alvast rustig uit te zoeken en in te pakken. Dit zal je later veel tijd en stress schelen.

Voor de verhuisdag zelf is het vaak een goed idee om een verhuisbedrijf in te schakelen om je te helpen. Ervaren verhuizers weten precies hoe ze te werk moeten gaan om je oude huis binnen no-time leeg te halen en al je spullen naar het nieuwe huis te brengen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.