Woonbeton is een soort gietvloer. Dat betekent dat deze vloeibaar op je ondervloer wordt aangebracht en daar een naadloos geheel vormt. Een andere naam is een cementgebonden gietvloer, want het bestaat uit water, pigment, cement en mineralen. Een groot voordeel van deze vloer is dat het op elk oppervlak kan worden aangebracht. Soms moet deze nog wel worden voorbehandeld, zodat de ondergrond volledig stabiel is. Woonbeton kies je om het unieke uiterlijk en de verschillende uitvoeringen die worden aangeboden.

 

Woonbeton leggen

De ondergrond voor de vloer wordt door een specialist eerst volledig geïnspecteerd. Is deze niet egaal of stabiel, dan wordt de ondergrond eerst voorbehandeld tot dat wel zo is. Het goede nieuws is dat veel vloeren niet hoeven te worden verwijderd voordat het woonbeton kan worden aangebracht. Dit wordt vloeibaar gedaan, in één laag, waarna het moet drogen. Na het drogen zal de specialist de vloer polijsten en daardoor krijgt het zijn stoere betonachtige uiterlijk. Eventueel kun je het daarna nog laten afwerken met een beschermingslaag van wax of polyurethaanhars. Zonder die laag is de vloer namelijk wel open en poreus. Je kunt ervan uitgaan dat het leggen van woonbeton in je woning ongeveer een week in beslag zal nemen.

 

Verschillende uitvoeringen

Cementgebonden gietvloeren worden veel gelegd in woningen met een industrieel interieur. Ze komen ook in andere stijlen goed tot hun recht. Dat komt doordat je zelf kunt bepalen welke kleur je wilt laten gebruiken. Naast de grijze betonkleur, kunnen er pigmenten van alle RAL- en NCS-kleuren aan het mengsel worden toegevoegd. Er worden verschillende grijstinten aangeboden, maar ook warme zandkleuren. Daardoor is er een optie te vinden voor elk interieur, van industrieel tot landelijk en van modern tot klassiek. Het uiteindelijke uiterlijk van de vloer wordt bepaald door de manier waarop de specialist hem polijst en afwerkt. Zo heb je dus nog meer inspraak in het uiteindelijke uiterlijk.

 

Toepassingen

Woonbeton wordt veel geplaatst in particuliere woningen, maar is ook uitstekend voor kantoren en andere commerciële gebouwen. Het is wel belangrijk dat je weet dat het geen volledig vloeistofdichte vloer is en dat het dus niet gebruikt kan worden in vochtige ruimtes. Wil je dat wel, spreek dan met je specialist over een speciale nabehandeling of een andere betonlook oplossing, zoals een troffelvloer, beton ciré of een polyurethaan gietvloer met betonlook. Ook als je een ruimte hebt waar de vloer zwaar belast wordt, bijvoorbeeld in een garage of werkplaats, dan is een epoxyvloer beter.

 

G-vloeren.nl | Dé gietvloer expert voor particulier en bedrijf.

 

Voordelen van woonbeton als vloer

Er zijn een aantal voordelen aan woonbeton verbonden. Het is slijtvast, het heeft een unieke stoere en authentieke uitstraling en kan worden gecombineerd met vloerverwarming. Het is ideaal om te gebruiken bij een vloerrenovatie, want het kan over de meeste ondergronden probleemloos worden aangebracht. Woonbeton is niet vloeistofdicht en kan niet in vochtige ruimtes worden toegepast. Het duurt een week voordat de vloer klaar is voor gebruik en er kunnen scheuren ontstaan in de vloer tijdens het drogen.

 

 

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.