Ga jij een mondkapje kopen, dan zal je zien dat het assortiment groot is. En het kan lastig zijn om door de bomen het bos te zien en te bepalen welke mondkapjes voor jou het beste zijn. Een mondkapje kopen doe je niet zomaar, want deze moet aansluiten bij jouw leven, bij jouw wensen en bij jouw benodigdheden. We hebben de volgende aandachtspunten op een rijtje gezet om jou te helpen de juiste keuze te maken.

 

1.     Een mondkapje kopen zonder kwaliteitseisen

Heb jij een mondkapje nodig voor het dagelijkse leven, bijvoorbeeld om naar de supermarkt te gaan of om met het openbaar vervoer te reizen? Dan is het belangrijk dat je een niet-medisch mondkapje aanschaft. De overheid heeft het duidelijk gemaakt dat de mondkapjes die verplicht zijn voor dagelijks gebruik niet aan kwaliteitseisen moeten voldoen. De eis is dat je een mondkapje draagt (en geen sjaal, bandana of spatscherm) en dat deze niet-medisch is. Dat is om de voorraad medische mondkapjes te beschermen.

 

2.     Kies voor een stoffen mondkapje

Nu het verplicht is om in openbare ruimtes een mondkapje te dragen, is het in veel gevallen beter om een stoffen mondkapje te kopen. Deze kapjes kun je wassen en daarna opnieuw gebruiken, net zo lang tot ze kapot zijn. Dat betekent dat je geld bespaart op wegwerp mondkapjes, maar ook dat je veel minder afval veroorzaakt. Door een stoffen mondkapje te kopen bespaar je het milieu en je portemonnee.

 

3.     Let op de kwaliteit

Ook al stelt de overheid geen kwaliteitseisen aan de mondkapjes die je moet dragen in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes, kwaliteit is wel belangrijk. Binnen het assortiment niet-medische mondkapjes dat wordt aangeboden varieert de kwaliteit sterk. Dat betekent dat sommige mondkapjes het virus beter zullen tegenhouden dan andere. Je wilt een mondkapje kopen dat doet wat het moet doen, dus kies altijd voor minimaal twee lagen, zorg dat het kapje van katoen is gemaakt en dat deze past. Als je naar een Nederlandse winkel gaat, dan is de kans groter dat je met een mondkapje thuis komt dat geschikt is voor onze situatie.

 

4.     Extra opties?

Als laatste is het mogelijk om mondkapjes te kopen met extra opties. Deze bevatten bijvoorbeeld een afbeelding, hebben een bepaalde kleur of een bepaalde print. Behalve letten op het uiterlijk kun je ook een mondkapje kopen met een filter of met extra lagen stof, voor wat meer bescherming en gemoedsrust. Wat ook je keuze, door even stil te staan bij de extra opties kun je een mondkapje kopen dat past bij je persoonlijkheid en bij je wensen.

 

Een verkoper uitkiezen

Nu je weet welk mondkapje je kopen wilt, is het tijd om een verkoper uit te kiezen. Er is een groot assortiment online en door de filters te gebruiken krijg je alleen de mondkapjes te zien die voor jou relevant zijn. Het enige wat je dan nog moet doen is je bestelling plaatsen. Het mondkapje wordt vaak de volgende dag al afgeleverd.

 

Bestel ze vandaag via www.podobrace.nl, dan zijn ze morgen al in huis!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.