De bouwkundige keuring is tegenwoordig een heel goede keuze en daar maken dan ook veel mensen gebruik van. Deze keuring wordt namelijk geheel onafhankelijk uitgevoerd en zal jou een goed beeld geven van de huidige staat van de woning, op bouwkundig gebied. Maar er is meer, je krijgt namelijk ook inzicht in wat het je kost wanneer je de woning in goede staat wil brengen.

 

Dit is niet zomaar een kostenlijstje, dit wordt namelijk verdeeld in kosten op termijn, woningverbetering en directe kosten. Je kunt hierdoor zelf nagaan wat jij wil doen op financieel gebied. De noodzakelijke werkzaamheden zal je eerder uit moeten voeren, zoals lekkages of als er ergens stukken zijn. Kozijnen kunnen misschien even wachten om geschilderd te moeten worden (dat hangt af van de staat van de kozijnen zelf). Je kunt dit op je gemak bekijken en op je in laten werken, dan de keuze maken wat je wil doen met de woning.

 

Energiecheck en keuring

De energiecheck is ook een onderdeel van de keuring. Je krijgt dan een beeld van de mogelijkheden om de woning die is gekeurd energiezuiniger te maken. Het wordt allemaal weergegeven in een rapportage en deze voldoet aan de eisen die zijn vastgesteld door de Nationale Hypotheek Garantie. Nog even terugkomend op de energiecheck, dit is voor veel mensen zeker in deze tijd wel een voordeel.

 

Je wil namelijk zo duurzaam mogelijk wonen, misschien denk je aan zonnepanelen of andere opties om zelf energie op te wekken en zo per maand veel geld te kunnen besparen op de energiekosten. De keuring kan een goed beeld geven van wat er met de woning mogelijk is en hoeveel je dat gaat kosten. Is dat voor jou de investering waard en is het op financieel gebied ook mogelijk? Zo ja grijp dan je kans en dan is het wellicht wel de ideale woning voor jou!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.