Heel goed dat je kiest voor tweedehands bureaustoelen! Als de houding in de stoel goed is, kun je er nog tijdenlang prettig op werken. Ze zijn voor jou als nieuw en je helpt tegelijkertijd het milieu een handje. Voordat je echter op verzenden klikt, is het belangrijk om stil te staan bij een paar aandachtspunten. Dit om er voor te zorgen dat jij en je collega’s straks comfortabel kunnen zitten met de juiste zithouding.

De punten om bij stil te staan zijn als volgt:

  • Een verstelbare extra rugsteun is erg handig om te hebben
  • De juiste gebruikte bureaustoelen moeten een diepte instelbare zitting hebben
  • Het is belangrijk dat de stoelen in hoogte verstelbaar zijn

Vergeet de wielen niet

Let ook zeker op de wielen want niet alle wielen kunnen op elk type vloer. Bij een harde vloer raden we je stoelen aan met soft wielen. Standaard wielen kunnen prima op een zachte vloer. Het is in de basis erg belangrijk om te letten op de ergonomie en zoek een zitmogelijkheid uit die optimale ondersteuning biedt aan jouw lichaam.

Kans op lichamelijke klachten

Als dit niet het geval is kunnen er lichamelijke klachten ontstaan, zoals rug en nekproblemen. Onvoldoende ondersteuning kan ook leiden tot schouder, arm en pols klachten. Een bureaustoel moet dus voldoen aan diverse eisen om zich ondersteunend te mogen noemen. Er moet dan bijvoorbeeld voldoende ondersteuning in de rug zijn. Ook de armen moeten een plek hebben waar ze comfortabel op kunnen rusten zonder dat de houding in gevaar komt.

Een fijne zitplek voor iedereen

Verstelbaarheid staat hoog op het eisenlijstje. Niet iedereen heeft uiteraard dezelfde lengte en hetzelfde gewicht. Daarom moeten er verschillende manieren aanwezig zijn om de stoel op de juiste manier aan te kunnen passen. Door de stoel naar boven en beneden te bewegen kunnen mensen hun voeten plat op de grond zetten wanneer ze tegen de leuning aan zitten. Door het zitvlak naar voren of naar achteren te schuiven kunnen mensen met een kortere rug en langere benen ook beter zitten.

Voordelig en duurzaam

Dankzij de aankoop van tweedehands bureaustoelen draag je bij aan een duurzame economie. Deze is bedoeld om waardevernietiging te minimaliseren en herbruikbaarheid van grondstoffen en producten te maximaliseren. Een belangrijk punt hierbij is het waardebehoud. Als je kiest voor gebruikte bureaustoelen dan geef je ze een nieuw leven, wat erg helpt om de afvalberg niet nog groter te laten worden.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.