Ramen staan misschien niet hoog op uw gebruikelijke lijst van schuldigen die verantwoordelijk zijn voor het warm maken van uw huis, maar ze spelen wel een belangrijke rol bij het reguleren van de temperatuur in uw huis. Ramen zijn verantwoordelijk voor het verlies van bijna 30% van alle warmte in huis. Daarom is een geschikte raambekleding van groot belang om uw energierekening te verlagen door de zonnestralen te weerkaatsen en te blokkeren.

In de winter, wanneer de temperatuur ver onder het vriespunt zakt, werkt uw verwarming de klok rond om uw huis warm te houden. Als u de verwarming wat verlichting wilt geven, kies dan een raambekleding die de warmte in uw huis houdt. Zowel het ontwerp als de materialen werken samen om uw huis te isoleren.

Helpen jaloezieën?

Met jaloezieën krijgt u het voordeel van flexibiliteit. In de winter houden jaloezieën de kamer warm, terwijl in de zomer de jaloezieën kunnen worden aangepast om veel natuurlijk licht en lucht binnen te laten. Soms, wanneer jaloezieën zijn voorzien van een reflecterende laag, kunnen ze de warmte terugkaatsen naar de bron. Dus, als de reflecterende laag naar de kamer gericht is, zal deze de warmte terugkaatsen naar de kamer en deze comfortabel houden, zelfs in de vrieskou. Bovendien zorgen jaloezieën voor een nette en opgeruimde afwerking van de kamer. Als u uw slimme en strakke inrichting niet wilt overweldigen met omslachtige gordijnen en draperieën, dan zijn jaloezieën de op één na beste optie.

Beste jaloezieën voor het opvangen van warmte

Indien correct geïnstalleerd, kunnen jaloezieën en rolluiken fungeren als een grote isolatielaag. Laten we eens kijken naar enkele van de jaloezieën die het meest geschikt zijn voor dit werk.

Honingraat plisségordijnen

Honingraatcellen zijn in dit opzicht het meest geschikt voor plissés. Bij honingraatcellen worden twee lagen stof van elkaar gescheiden door honingraatachtige luchtzakken die een formidabele isolatielaag vormen. Voor een betere werking zijn er dubbellaagse honingraatkleuren in plaats van een enkele laag. Deze zijn uw one-stop-oplossing voor het isoleren van uw ramen. Naast het opvangen van warmte, beschermen ze ook het interieur tegen schadelijke Ultra-Violet stralen.

Het enige nadeel van is dat ze de neiging hebben om vocht op te vangen. Dus als uw kamer veel vocht genereert, zoals in de keuken of de badkamer, zijn deze jaloezieën niet de beste keuze. Ook is een regelmatige reiniging nodig om ervoor te zorgen dat het stof zich niet ophoopt in de luchtzakken.

Vouwgordijnen

Als u op zoek bent naar een veelzijdige optie, ga dan voor vouwgordijnen. Vouwgordijnen kunnen uit een breed scala aan stoffen worden vervaardigd om aan uw wensen te voldoen. U kunt ook een ontwerp naar keuze vinden; tegen een prijs die u bereid bent te betalen. Vouwgordijnen bieden veel dekking, waardoor ze een geschikt alternatief zijn voor verduisteringsgordijnen en celluiken. Met vouwgordijnen heeft u meer controle over de hoeveelheid licht die u in huis wilt laten. Immers, op die korte winterdagen zou u het meeste uit de zon willen halen.

Over de auteur

Ik ben Groene Ginny. Ik ben heel erg bezig met duurzaam leven en ik vind het belangrijk dat andere mensen dit ook gaan doen. Ik weet dat het moeilijk is om duurzaam te leven, maar gelukkig ben ik een expert op dat gebied. Met mijn handige tips, tips en lifehacks hoop ik dat jij ook duurzamer gaat leven!

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.