Tips voor duurzame tuinmeubelen

Een tuin moet zowel mooi als comfortabel zijn. Een van de beste methoden om deze doelen te bereiken, is door deze goed in te richten. Het goede nieuws is dat je veel keuze hebt in producten, waaronder een betonnen tuintafel. De beste optie is degene die de beste duurzaamheid of houdbaarheid biedt. Het moet bestand zijn tegen slecht weer en het mag  niet snel scheuren. Er zijn veel opties voor elk budget en elke smaak, maar het is niet aan te raden om meubels van slechte kwaliteit te kopen. Op regenachtige dagen kunnen deze namelijk snel roest en schimmel ontwikkelen. Het zou ook kapot kunnen gaan door de harde wind.

Een bamboe tuinset kopen

Het kiezen van geschikte materialen bepaalt de levensduur van het terrasmeubilair. Bamboe is populair omdat het overal verkrijgbaar is. Het biedt duurzaamheid en is bestand tegen verschillende temperaturen. Het is ook resistenter dan traditioneel hardhout. Een bamboe tuinset is bestand tegen krimpen en zwellen. Daarom is het bestand tegen atmosferische veranderingen. Daarnaast is het sterk en is het in verschillende stijlen verkrijgbaar. Je vindt ook vele soorten afwerkingen. Een andere reden om voor bamboe tuinmeubelen te kiezen is de schoonheid ervan. Het is geschikt voor elke tuinstijl. Daarnaast heeft het ook een fijne nerf waardoor het opgaat in de natuurlijke sfeer van de tuin.

Kunststof tuinmeubelen

Als je op zoek bent naar duurzame tuinmeubelen, dan zou je ook kunnen kiezen voor een kunststof tuinset. Deze is goedkoper dan de voroge en gemakkelijk te onderhouden. Het is bestand tegen slecht weer en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kunststof tuinmeubelen zijn ook lichter dan andere. Het is gemakkelijk te verplaatsen of te herschikken. Om deze reden is het geschikt voor bepaalde evenementen zoals tuinfeesten. Het is niet nodig om veel tijd te besteden aan het ordenen of verplaatsen van het meubilair. Het is echter meer aan te raden om een ​​gerecycled product te kopen. Op deze manier wordt er geen nieuw materiaal verspild.

Aankoop van metalen terrasmeubilair

Het meest duurzame product is het metalen terrasmeubilair gemaakt van roestvrij staal, gegoten aluminium of smeedijzer. Zijn taaiheid en duurzaamheid zijn uitzonderlijk. Deze producten zijn ook gemakkelijk recyclebaar. Sommige soorten metalen, zoals smeedijzer, hebben echter regelmatig onderhoud nodig. Het doel is om roest te voorkomen. Een spons of doek met water is de beste reiniger. Gebruik geen schurende scrubbers als je het meubilair niet wilt beschadigen. Verf aanbrengen is een uitstekend idee om metalen meubelen duurzamer te maken. Ook moet deze tuinset in de schaduw staan. Het is essentieel om ze uit de buurt van direct zonlicht te houden.

Rotan tuinset

Het hebben van een rotan tuinset verfraait je achtertuin. Deze is mooi en gemakkelijk te repareren. Daarnaast is het ook bestand tegen verschillende elementen en vlekken. De markt biedt ook meerdere texturen en kleuren. Rotan meubels roesten niet en zijn ook bestand tegen UV-stralen. Wat de soorten rotan betreft, zijn er authentieke en synthetische rotan. Deze laatste is duurzamer omdat het is gemaakt van PVC. De originele versie is echter populairder omdat deze mooier en unieker is. De enige vereiste is regelmatig onderhoud met een milde meubelreiniger en een vochtige doek.